Abimin numarası ile dolandırıcılık yapılmaya çalışıldı

Orange Head

Uzman
Makaleler
1
Az önce birisi abimi arayıp, "Avukat XX misiniz?" diye sormuş. Abim de adının ve soyadının doğru olduğunu, ancak avukat olmadığını söyledi.

Bunun üzerine arayan kadın, "Bana hukuk bürosunda dosyanız olduğu ve bu numaradan sizi arayarak ulaşmam gerektiğine dair bir SMS geldi." dedi.

Birisi neden böyle bir şeyi abimin telefon numarasını kullanarak yapmaya çalışmış olabilir? Sonuçta arayan kişi, abimin avukat olmadığını öğrenecek. Yoksa arayan kadın aslında dolandırıcının kendisi miydi?

Kadının değil kadına SMS atan kişinin dolandırıcı olduğunu düşünüyorum.

Kadının değil kadına SMS atan kişinin dolandırıcı olduğunu düşünüyorum.

Kanka, sorun zaten o değil. SMS atan zaten dolandırıcı. Ama günün sonunda tuzağa çektikleri kişiler onları değil abimi arayacak ve abimde hepsine avukat olmadığını söyleyecek ne anlamı var ki o halde bunun? Zaten bunu anlamaya çalışıyorum 2 saattir.

Yani anlamsız acaba ses mi duymak istiyorlardı.

Abinizin telefonuna virüs bulaşmış olma ihtimali var mı? Eğer Android ise bir antivirüs ile taratın. Ek olarak telefon firmasını arayıp ekstradan SIM veya e-SIM çıkarılmış mı diye sorun. Biri abinizin kişisel bilgilerini kullanarak bunları çıkarmış olabilir. Sorun bunlar değil ise kadının dolandırıcı olma ihtimalini düşünün.

Bilişim suçlarına gidin, olayı anlatın, onlar gerekeni yaparlar diye düşünüyorum.

Hocam virüs değil veri sızıntısı kurbanı olmuş olabilir. Her şey virüs demek değil. Ama adına kayıtlı numaraları kontrol etmek mantıklı. E-devlet üzerinden bakılabilir.

Şansa bakın ki bizimle aynı lokasyonda abimin adının soy adıyla avukat birisi var gerçekten avukat olan. Acaba birisi onun numarasını panellemeye çalışıp abimi mi aradı yanlışlıkla.

Bilişim suçlarına gidin, olayı anlatın, onlar gerekeni yaparlar diye düşünüyorum.

Birden fazla şekilde arama ya da mesaj olursa yaparız. Belki tek seferlik bir dolandırıcı işiydi bizi tuzağa çeken.

Hocam virüs değil veri sızıntısı kurbanı olmuş olabilir. Her şey virüs demek değil. Ama adına kayıtlı numaraları kontrol etmek mantıklı. e-Devlet üzerinden bakılabilir.

Ben de öyle düşünüyorum. Muhtemelen panelci ergenler abimi kurban seçtiler bir şeyler denemek için. Eğer 1-2 tane daha böyle olay olursa polise gideriz.

Ben de öyle düşünüyorum. Muhtemelen panelci ergenler abimi kurban seçtiler bir şeyler denemek için. Eğer 1-2 tane daha böyle olay olursa polise gideriz.
E-devlet'ten adına kayıtlı numaraları kontrol edebilir ağabeyin. Yakın zamanda hesap çalınması gibi bir şey yaşadı mı abin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…