Abonelik sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sistem için para harcanıyor haliyle kullanım içinde paralı olması lazım ki süreklilik sağlansın. Abonelik sistemi çok ağır olmadığı sürece gerekli bir sistem.

Senin dediğin benim Netflix için söylediğim şey. Mesela Netflix çözünürlüğü paraya çevirmekle büyük gaddarlık yapıyor. Utanmasalar para diye havlayacaklar. Yine de ben öncelikli olarak ömür boyu satın alma taraftarıyım. Tabii Netflix ömür boyu olmaz. Çünkü içinde oyuncular emek harcıyor. Sette çalışanlar vs büyük bir para ihtiyacı var. Ama bu Adobe vb için geçerli değildir. FL Studio kullanan birisi bir kere satın alıp ömür boyu güncelleme alıyor. Peki FL Studio sahibi fakir mi? Hayır.

Hocam dediniz ya internette gezmek için de para isteyecekler diye ona itafen dedim.
Ha. Ben İSS'den ayrı olarak söyledim. Bir İSS'ye para vereceğiz, bir de kullandığımız tarayıcılar için. Saçma gibi duruyor ama bu abonelik sistemi gereksiz yere kullanılmaya başlanırsa olacağı bu bence.

Özellik başına farklı fiyatlandırma ile abonelik dayatmaya başladılar. İşin garibi hali hazırda kullandığımız özellikleri bile yarattıkları saçma abonelik sistemlerine dahil ederek elimizden almaya başladılar. Yakında Facebook'taki gönderilere ''haha'' emojisi atmak Facebook+ aboneliği gerektirirse şaşırmam.

Koca koca şirketlerin köleliğini yapacak değilim. Varsa her zaman açık kaynak alternatifleri tercih ederim yoksa da Jack Sparrow'un mesleğini yaparım.

Film/Dizi
  • Netflix
  • Mubi
  • Exxen
  • Disney+
  • Gain
  • Bein Connect/TOD
  • Tivibu Go
  • Tabii
  • Amazon Prime Video
  • Blu TV
  • Puhu TV
Spor
  • S Sport Plus
  • Digitur
  • Bein Sport
  • TV Plus
  • TOD
  • D-Smart
Müzik
  • Sportifty
  • Apple
  • Amazon
  • Last FM
  • Tidal
Bazı insanlar istiyor ki hepsinden teker teker abonelik falan alalım. Abi benim bir izlediğim dizi Netflix'te bir izlediğim dizi Amazon'da. Neden iki diziyi izlemek için iki ayrı platformdan abonelik satın almak zorundayım? Mis gibi her şeyimi, abonelik parası vermeden izliyorum. Kimse de bana "korsana karşıyız" falan gibi savunma yapmasın lütfen.

1 kez tüketilecek ürünler için mantıklı ama sen onda da tekrar almaya zorlarsan olmaz ve ömürlük programlar oyunları abonelikşe satmak tam bir pisliktir.

Doğru diyorsunuz hocam. Sadece üniversite öğrencilerine indirim var diye Spotify premium kullanıyorum, bunun harici kullandığım abonelik yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru diyorsunuz hocam. Sadece üniversite öğrencilerine indirim var diye Spotify premium kullanıyorum, bunun harici kullandığım abonelik yok.

Gerek yok. İnternet deniz gibi, her şey var. Deli miyim ben 4-5 yerden abonelik alayım dizi izlemek için.

Hali hazırda kullandığımız özelliğe örnek vereyim. Evde kullandığım Xiaomi c400 kameranın insan algılama özelliği bulut depolama üyeliğine dahil edildi.

Gerek yok. İnternet deniz gibi, her şey var. Deli miyim ben 4-5 yerden abonelik alayım dizi izlemek için.
Katılıyorum.

İllaki geçilir, geçilmez demiyorum da YouTube'un başlattığı bu savaş da diğerlerine öncülük etti diyebilirim.
Filler savaşırken biz eziliyoruz.

Video başlığında söylenilen şeyi diyorum, bu işin gerçekten b*ku çıktı. Hepsiburada bile geçen yazın başlarında beni otomatik premium abonesi yaptı da çıkmak için telefonla görüşmek zorunda kaldım. Sadece 3 yere aboneyim.

Youtube Premium kullanıyorum, hem reklamsız oluyor hem ekran kapalı kullanabiliyorum hem de Youtube Music uygulamasını çok aktif kullanıyorum. 58 TL vermeye değer görüyorum.

F1 TV Pro için ödeme yapıyorum, o biraz kazık. Aylık 6.25 euro civarında bir şeye denk geliyor. Futbolu artık takip etmediğim için BeIN ile işim yok, sadece F1 olunca daha uyguna geliyor.

Amazon Prime var o da aylık 39 TL, çerez parası bile değil diye aldım. Prime Video ve Prime Gaming ile birlikte düşününce ucuz.

Bunlar dışında Netflix, HBO, Disney, Exxen, BluTV, Spotify, BeIN, PS Plus, Adobe ve Microsoft yazılımları gibi diğerlerinden uzak duruyorum. Hepsine abone olmak zorunda bırakılmak canımı sıkıyor, iyice sömürü haline geliyor. Kız kardeşimin Netflix, Disney ve HBO abonelikleri var onlar bana da yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…