Makaleler
1
Yer
Middle Earth🧙‍♂️
Diziyi izlemenler için spoiler uyarısını en başta veriyorum. Dizi bitti ve üzerine konuşmak istedim.

Benim için dizi, beşinci sezon dahil çok sürükleyici ve tatmin ediciydi. Son sezonda artık yeter Will bir şeyler yapsın dediğim noktada sürü bilincine bağlandığını öğrendik. Ancak final tam bir yıkım oldu benim için. GoT finalinin rezilliği ile yarışır yani. O kadar güçlü Vecna 3 dakikada öldü. Will sadece uzaktan bir kol kırdı. Yani nerede bu Vecna'nın demoları falan, onlar da gelseydi bir savaş sahnesi görseydik. Görsel bir şölen yaşasaydık çok isterdim. Final bölümü iki saat olmasına rağmen son 40 dakika kala zaten olay bitti. Oyuncular son 40 dakikada diziye veda etti bunu da anlıyorum evet gerekliydi ve duygulandım. Yine de final için beklentim çok daha yüksekti.

Siz final hakkında ne düşünüyorsunuz?

Genel olarak final sezonunu beğenmedim. Birden güç alan Will, final bölümünde yok olan Demogorgonlar, Nancy ile Jonathan'ın ayrılması, Dustin'in Steve'e kötü davranması, önceki sezonlarda Upside Down'a koruma ile giderlerken final sezonunda direkt gündelik kıyafetler ile gitmelerindeki tezatlık gibi nedenleri sayabilirim. Final bölümü için de söyleyeceklerim var: 4 sezon bunların içinden geçen Vecna, 10 dakika gibi bir sürede öldü; hem de baltayla. Çok ironikti. Tek olumlu baktığım konu, Steve'in ölmemesi.

Instagram'da Amerika için 7 Ocak'ta gerçek final var, bu bölümde Vecna'nın Mike'a hayal gördürdüğünü söylüyorlar, kanıtları da haksız değil ancak pek sanmıyorum. Dizinin yapımcılarından Matt Duffer da final için "Neden yaptık bilmiyorum, pişmanım." gibi ifadeler kullanmış. Düzgün bir final yapsalar iyi olurdu ancak perşembenin gelişi çarşambadan bellidir, 5. sezon genel olarak tatmin edici değildi. 4. sezon daha fazla hypelamıştı beni.

Genel olarak final sezonunu beğenmedim. Birden güç alan Will, final bölümünde yok olan Demogorgonlar, Nancy ile Jonathan'ın ayrılması, Dustin'in Steve'e kötü davranması, önceki sezonlarda Upside Down'a koruma ile giderlerken final sezonunda direkt gündelik kıyafetler ile gitmelerindeki tezatlık gibi nedenleri sayabilirim. Final bölümü için de söyleyeceklerim var: 4 sezon bunların içinden geçen Vecna, 10 dakika gibi bir sürede öldü; hem de baltayla. Çok ironikti. Tek olumlu baktığım konu, Steve'in ölmemesi.
Ben aslında bir izleyici olarak dizideki tezatlıklara bakmam, seyir zevkine bakarım. Yoksa yüzüğü niye kartallarla götürmediler olayına döner konu. Yani çok mantık aramam ancak bu final gerçekten izleyiciye beklenene veremedi. Özellikle Will özelinde. Çünkü koskoca Vecna ölürken sadece bir hareket yaptı. Çocukları kurtarırken bile daha havalıydı.

Instagram'da Amerika için 7 Ocak'ta gerçek final var, bu bölümde Vecna'nın Mike'a hayal gördürdüğünü söylüyorlar, kanıtları da haksız değil ancak pek sanmıyorum. Dizinin yapımcılarından Matt Duffer da final için "Neden yaptık bilmiyorum, pişmanım." gibi ifadeler kullanmış. Düzgün bir final yapsalar iyi olurdu ancak perşembenin gelişi çarşambadan bellidir, 5. sezon genel olarak tatmin edici değildi. 4. sezon daha fazla hypelamıştı beni.
Öyle bir ters köşe olmasını çok isterim açıkçası ama ben de sanmıyorum.

Ben aslında bir izleyici olarak dizideki tezatlıklara bakmam, seyir zevkine bakarım. Yoksa yüzüğü niye kartallarla götürmediler olayına döner konu. Yani çok mantık aramam ancak bu final gerçekten izleyiciye beklenene veremedi. Özellikle Will özelinde. Çünkü koskoca Vecna ölürken sadece bir hareket yaptı. Çocukları kurtarırken bile daha havalıydı.

Öyle bir ters köşe olmasını çok isterim açıkçası ama ben de sanmıyorum.
Kalıbına uymayan bir ton şey vardı. Umarım haksız çıkarız da son bir bölüm çıkar.

Kesinlikle saygı duyuyorum, ancak benim için tutarlılık da önemli. Dizide çok güzel işlenmiş şeyler varken bir o kadar da saçmalık var. Eleven'ın final sezonundaki mimiksizliğinden, kıyamet koparken Will'in "Kızlardan hoşlanmıyorum", demesinden daha bahsetmedim bile. Koskoca Vecna'yı bile lanetleyen Mind Flayer; işaret fişeği ve birkaç molotof ile öldü. Daha büyük saçmalık olamazdı büyük ihtimalle.

Kesinlikle saygı duyuyorum, ancak benim için tutarlılık da önemli. Dizide çok güzel işlenmiş şeyler varken bir o kadar da saçmalık var. Eleven'ın final sezonundaki mimiksizliğinden, kıyamet koparken Will'in "Kızlardan hoşlanmıyorum", demesinden daha bahsetmedim bile. Koskoca Vecna'yı bile lanetleyen Mind Flayer; işaret fişeği ve birkaç molotof ile öldü. Daha büyük saçmalık olamazdı büyük ihtimalle.
Will'in gay muhabbeti ile ilgili çok güzel bir şey okudum ya Ekşi'de. Acayip gülmüştüm ve bence haklılar da. Homofobik değilim ama gerçekten de Netflix şu eşcinsel muhabbetini çok zorluyor.

1767771162522.webp

:rofl::rofl::rofl:

Şu an çok yükseldim ya, gerçek olabilir mi?

https://www.instagram.com/reels/DTLEp3GCD-l/ @talongod @atlasrise

Will'in gay muhabbeti ile ilgili çok güzel bir şey okudum ya ekşide. Acayip gülmüştüm ve bence haklılar da. Homofobik değilim ama gerçekten de Netflix şu eş cinsel muhabbetini çok zorluyor.

Eki Görüntüle 216553

:rofl::rofl::rofl:

Şu an çok yükseldim ya, gerçek olabilir mi?

https://www.instagram.com/reels/DTLEp3GCD-l/ @talongod @atlasrise

Bahsettiğim video buydu hocam. Bence Ekşi'de yazılan bu finalden çok daha iyi olurdu. :D Umarım gerçektir.

Bahsettiğim video buydu hocam. Bence Ekşi'de yazılan bu finalden çok daha iyi olurdu. :D Umarım gerçektir.
Umarım ya yoksa bu diziye de GoT gibi yazık edecekler. Beni yükselten bir konu da, Duffer kardeşler final için çok büyük bir ters köşe var demişti. Acaba o ters köşe bu mu olacak?

Diziye 3. sezonda başladım final gelene kadar en az 5 defa tekrar tekrar bitirdim o kadar güzeldi. Ama final aşırı kötüydü bu seri böyle bir finali hak etmedi. 4 sezondur ortalığın içinden geçen vecna ve bu gücü ona veren mindflayeri 7 kişi işaret fişeği ile öldürdüler. Çok aceleye gelmiş bir finaldi.