Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Yeşil sitede moderasyonda iken aynı işlemciye sahip birileri daha vardı. Bu işlemcideki iGPU'nun dev-id'si 9BA4, desteği yok diye biliyorum. Tüm yamaları denese de dev-id'nin kext üzerinde bir desteği yok zaten. Diğer arkadaşları kurulum bitimine ulaştırmıştım da donanım hızlandırma olmadıktan sonra anlamı yok.
github.com
@bandito, GT1 UHD 610 barındırıyor.
WhateverGreen/Manual/FAQ.IntelHD.en.md at master · acidanthera/WhateverGreen
Various patches necessary for certain ATI/AMD/Intel/Nvidia GPUs - acidanthera/WhateverGreen
@bandito, GT1 UHD 610 barındırıyor.
Resimlere baktım dahili grafik ile ilgili bir ekran görmedim.
Ekran kartından hiçbir şekilde görüntü alamıyor musun? Bu machakkında kısmının görselini paylaşma imkanın var mı?
Donanım kimliklerinden araştırdığımda benzer grafik işlemciyle aynı sorunu yaşayan birçok kullanıcı gördüm. Bu ekran kartı eğer HD610 ise tanıtılmaz. Değilse tanıtılabilir.
Ekran kartıyla açııldığında gliklenmeden dolayı bir şey okunmuyorsaboot-orgsiçerisine-igfxvesakodunu ekleyip kartı VESA sürücülerine zorlayarak açıp bu Mac hakkında kısmını paylaş.
Bu mesajda önerdiğim yöntemleri deneyebildin mi?
Hocam bunu nasıl yapacağız detaylı anlatır mısınız boot args olayını.
Bu satıra ekleyeceksin.
<string>keepsyms=1 debug=0x100 alcid=28 -wegnoegpu -v -igfxvesa</string>
Hocam maalesef olmadı. Ekran 7 MB şeklinde gösteriyor.
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
Bu işlemcinin dahili grafik biriminde macOS üzerinde düzgün bir destek yok. Hata zaten tanıtılmasına karşın bu glitch problemlerinin mevcut olması. Talihsiz bir denk geliş olmuş.
PC ile uzun süre uğraşamadım lakin gördüğüm şeyler şunlar:
Hocam tanıtılmamış halindeki gibi gösteriyor.
En iyisi WhateverGreen ile Lilu'ya bu işlemcinin uyumunun eklenmesini beklemek olacak sanırım...
Bu sıralar çok meşgul olduğum için PC'yi hiç açamıyorum. Sömestre tatilinde boş vaktim çok olacak buna karşın gene her yolu denemekte bize düşen kısım olacak sanırım.
Evet 7MB gösterecek zaten. VESA sürücüleri ile grafik hızlandırma olmadan çalışıyor. -igfxvesa bunun için. Ekran görseli ekle bakalım kartı ne olarak görüyor?
Hocam tanıtılmamış halindeki gibi gösteriyor.
Bu işlemcinin dahili grafik biriminde macOS üzerinde düzgün bir destek yok. Hata zaten tanıtılmasına karşın bu glitch problemlerinin mevcut olması. Talihsiz bir denk geliş olmuş.
En iyisi WhateverGreen ile Lilu'ya bu işlemcinin uyumunun eklenmesini beklemek olacak sanırım...
Bu sıralar çok meşgul olduğum için PC'yi hiç açamıyorum. Sömestre tatilinde boş vaktim çok olacak buna karşın gene her yolu denemekte bize düşen kısım olacak sanırım.
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
Maalesef üzülerek ne kadar söylemek istesemde, bu problemin çözüleceğini sanmıyorum. Yıllardır var çünkü. Donanımsal uyumsuzluk söz konusu.
- Makaleler
- 25
MacOS'ta native olmayan bir ekran kartı için WEG veya Lilu'dan medet umulmaz. Vega, Navi, Intel Wi-Fi gibi konuların talebi çoktu. Bu camiada aynı işlemci ile şu sorunu yaşayan topu topuna 5-10 kişi vardır. Bunun için kimse vakit harcamaz. Vakti zamanında Ice Lake için NootedBlue vardı, WEG'e entegre olması lazım şu an zaten. Ben konunun başında söylemiştim. Diğer arkadaşın verdiği umut, senin için bir vakit kaybı oldu. İyi forumlar.
Yeni konular
-
FPS artırma programları ve sistem optimizasyon ayarları gerçekten işe yarar mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-