acer

Başarılı
Konu başlığındaki cihaza sahibim ve son birkaç gündür BIOS olayına sardım kendimi. Çünkü, içinde birçok özellik bulunuyormuş aslında. BIOS'un kendisinde o özellik kapalı geliyor fakat ayarlar ile yapılabiliyor. H2O düzenleyecilerini kullandığımda "unable to display setup string" hatası alıyorum. Birçok kişide bu hatayı almış fakat gidip sadece stringleri görüntüleyen programla açtığımda o özel ayarları görebiliyorum. Bu konuda bilgisi olan var ise yardımcı olursa sevinirim.

BIOS dosyasını, en son sürüm olsun diye, Monster'dan istedim fakat zaten en son sürümü kullanıyormuşum. Güncelleme hiç yayınlanmamış. Monster'ın attığını baz alarak yapıyorum veya kendi BIOS'umun yedeği üzerinden yapıyorum çünkü logo kalsın istiyorum.

BIOS

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata bu aşağıyada laptopda mevcut olan aktif kullandığım biosun backubunuda ekliyorum.

BIOS

Dosya Ekleri

• 1757870638188.webp
    1757870638188.webp
    4,9 KB · Görüntüleme: 44
Hata bu aşağıyada laptopta mevcut olan aktif kullandığım BIOS'un backubunuda ekliyorum.

BIOS

Görünüşe göre ifrextractor.exe çalıştırıldığında “no ıfr data found” hatası veriyor. Doğru mudur yani Backup. Bin dosyasında ıfr ınternal forms representation tablosu bulunamamış.

Tavsiyem fptw64.exe -d BIOS. Bin Intel sistemlerde Intel fpt ile veya AFUWIN64 o BIOS. Bin AMI BIOS için gibi araçlarla yeniden dump almayı dene ama bence fazla zorlama derim ben bende bazen kesin anlıyorum diye başladığım işlerde elimde çöp kalıyordu sen bilirsin yine de.

Görünüşe göre ifrextractor.exe çalıştırıldığında “no ıfr data found” hatası veriyor. Doğru mudur yani Backup. Bin dosyasında ıfr ınternal forms representation tablosu bulunamamış.

Tavsiyem fptw64.exe -d BIOS. Bin Intel sistemlerde Intel fpt ile veya AFUWIN64 o BIOS. Bin AMI BIOS için gibi araçlarla yeniden dump almayı dene ama bence fazla zorlama derim ben bende bazen kesin anlıyorum diye başladığım işlerde elimde çöp kalıyordu sen bilirsin yine de.

Büyük ihtimalle setup kısmını göremeyeceğiz fakat 0'dan bir Backup alıyorum tekrar denemek amacıyla. Ek olarak evet Backup doğru.

Tekrar aldım ve hala aynı sonuç. Sanırım bu BIOS ellenmemek için her şeyi yapıyor gibi.

Yine dediğime geliyor bu durum isterseniz beni dinleyin bulaşmayın isterseniz inine kadar inin size kalmış.
Çünkü bu işten kötü kokular alıyorum.
Tecrübe.