atıf

Çalışkan
Pazar günü, laptopta dizi izlerken bir anda laptop kapandı ve bir daha açılmadı. Pazartesi günü bir bilgisayarcıya götürdüm. Bugün bilgisayarı geri aldım. Artık açılıyor ama çalışırken şarj olmuyor.

"Sorun ne?" diye sorduğumda, kısa devre yaptığını ve büyük ihtimalle şarj adaptörünün zarar gördüğünü söyledi.

Bilgisayarı açtığımda artık şöyle bir hatayla karşılaşıyorum (aşağıya ekledim). Ne yapmam gerekiyor?
Garantisi de bitti ve yetkili bir servis de bulamıyorum.

Laptop markası: Lenovo Gaming IdeaPad 3

1754502614821.webp

Dell ve Lenovo adaptorlerinde + ve - elektrik uclari disinda bir de notebooka adaptorun ozelliklerini bildiren 3. veri ucu oluyor. Adaptor arizaliysa bu uctan kimlik bilgisi iletemiyor. Sorun notebook tarafindada olabilir tabii. Orijinal bir adaptor bulup denemeniz lazim. Ondada ayni hatayi veriyorsa anakart uzerindeki adaptor tanima devresinde hasar olusmus olmali.

Dell ve Lenovo adaptorlerinde + ve - elektrik uclari disinda bir de notebooka adaptorun ozelliklerini bildiren 3. veri ucu oluyor. Adaptor arizaliysa bu uctan kimlik bilgisi iletemiyor. Sorun notebook tarafindada olabilir tabii. Orijinal bir adaptor bulup denemeniz lazim. Ondada ayni hatayi veriyorsa anakart uzerindeki adaptor tanima devresinde hasar olusmus olmali.

Apatorüm zaten orijinal hocam büyük ihtimalle anakart üzerinde bir şey dediğiniz gibi.