14742

Uzman
İyi akşamlar, Excalibur G870 kullanıyorum, normalde oyuna girerken ThrottleStop üzerinden PL değerlerini kısıtlarım (PL1 35 W, PL2 45 W) ve öyle oynarım, sorun olmuyordu. Fakat uzun zaman sonra oyuna girince cihaz 17-18 W üzerine çıkamıyor. Sıcaklıklar da 55-60 derecelerde kalıyor, cihaz güç vermediği için. ThrottleStop'u kontrol ettim, orada da değişen bir ayar yok. Görseldeki değerleri Dead by Daylight oyununda alıyorum, normalde cihaz limitlediğim değere kadar çıkardı, 75-80 derecelerde takılırdı fakat şimdi ne oldu anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Screenshot_35.webp

ThrottleStop üzerinden değerleri eski haline getirip bir süre öyle kullanmak sorunu çözebilir. Onun dışında, oyuna girerken değil hep o ayarda kullanmanız sizin için daha "optimize" bir kullanım senaryosu çıkartabilir.

ThrottleStop programını silip tekrar yüklemekte problemi çözebilir.

İlk olarak ayarları sıfırlayıp bi Cinebench R23 + Furmark CPU - GPU testlerini atın. Baktınız problem devam ediyor, ikinci seçenek yüksek ihtimalle çözecektir.

ThrottleStop üzerinden değerleri eski haline getirip bir süre öyle kullanmak sorunu çözebilir. Onun dışında, oyuna girerken değil hep o ayarda kullanmanız sizin için daha "optimize" bir kullanım senaryosu çıkartabilir.

ThrottleStop programını silip tekrar yüklemekte problemi çözebilir.

İlk olarak ayarları sıfırlayıp bi Cinebench R23 + Furmark CPU - GPU testlerini atın. Baktınız problem devam ediyor, ikinci seçenek yüksek ihtimalle çözecektir.
İlk önce ThrottleStop'u silip denedim düzelmedi az önce restart attım şimdi de 35w da takılı kalıyor sanki ThrottleStop ile oyuna girmişim gibi. Garip.

@14742, cihazın son bakımları ne zaman yapıldı? G870 serisi ısınmaya çok meyilli.
Baya oluyor yapalı fakat 35w çekerken ki sıcaklığı 75-78 derece cihaz 90-95 derecede falan throttle yiyor sıcaklıktan dolayı böyle olduğunu düşünmüyorum. Cihaz tek fanlı olduğu için haklısınız baya ısınan model fakat şuan ki durum için sıcaklık söz konusu değil bence.