DevAgonYa

Uzman
Merhaba,
Arkadaşımda Casper Excalibur G870 laptop var. içinde bulunan Intel WI-FI6 AX201 Driver'ı aygıt yöneticisinde sürekli ünlem işareti ile duruyor. Bu yüzden de Wi-Fi'ya bağlanamıyor, Wi-Fi simgesi başlat çubuğunda da gözükmüyor.
Driver'ı silip yeniden yükledim hem Casper'ın sitesinden hem de Intel'in sitesinden ama işe yaramadı.
Birkaç gün önce Driver'ı devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirmek işe yarıyordu geçici çözüm olarak ama bu sefer hiç düzelmiyor.
Yetkili servis de sorun yok diyerek sürekli geri gönderiyormuş.
Ne yapmalıyız bir çözümü var mıdır yoksa Tüketici Hakem Heyetine mi başvurmamız gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Arkadaşımda Casper Excalibur G870 laptop var. içinde bulunan Intel WI-FI6 AX201 Driver'ı aygıt yöneticisinde sürekli ünlem işareti ile duruyor. Bu yüzden de Wi-Fi'ya bağlanamıyor, Wi-Fi simgesi başlat çubuğunda da gözükmüyor.
Driver'ı silip yeniden yükledim hem Casper'ın sitesinden hem de Intel'in sitesinden ama işe yaramadı.
Birkaç gün önce Driver'ı devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirmek işe yarıyordu geçici çözüm olarak ama bu sefer hiç düzelmiyor.
Yetkili servis de sorun yok diyerek sürekli geri gönderiyormuş.
Ne yapmalıyız bir çözümü var mıdır yoksa Tüketici Hakem Heyetine mi başvurmamız gerek?
İntel Driver sayfasındakileri yüklemeye kalkınca nasıl hata veriyor?

Intel driver sayfasındakileri yüklemeye kalkınca nasıl hata veriyor?

Driver başarıyla yüklendi yazıyor, ardından aygıt yöneticisinde kontrol ediyorum. Donanım değişikliklerini tara diyorum ardından beliriyor driver. Birkaç saniye sonra tekrardan ünlem çıkıyor driverda.

Sürücüyü yükledikten sonra aktif olması için genellikle yeniden başlatılması lazım, olmasa elle kurun.
Yeniden başlatma da çözmüyor durumu maalesef.
Denemediğim bir tek bios ayarları kaldı bir de format. Sadece benim uğraştığım 2 haftadır bu sorun tekrar ediyor ki bunun öncesinde yine bu sorunu yaşıyormuş.

Ben anlamıyorum servis nasıl sorun yok diyor? Bozukken götürsün servise ve göstersin. Tüketici Hakem Heyeti güzel bir seçenek.

Hocam inan bilmiyorum kaç kez böyle geri göndermişler ve en son bir daha gönderirsen servis ücreti alırız diye tehditvari bir şekilde bir şeyler söylemişler arkadaşımın anlattığı kadarıyla. Cihazı aldığı fazla olmamış hala garanti sürecinde yani.

Driver başarıyla yüklendi yazıyor, ardından aygıt yöneticisinde kontrol ediyorum. Donanım değişikliklerini tara diyorum ardından beliriyor driver. Birkaç saniye sonra tekrardan ünlem çıkıyor driverda.
Arkadaşın dediği gibi yüklendikten sonra yeniden başlat. Yerimde olsam yedek alıp bir format atmayı denerdim Wifi kartı arızalı gibi servis bakmıyorsa Tüketici Hakem Heyetine başvurmaktan başka çareniz yok.

Arkadaşın dediği gibi yüklendikten sonra yeniden başlat. Yerimde olsam yedek alıp bir format atmayı denerdim Wi-Fi kartı arızalı gibi servis bakmıyorsa tüketici hakem heyetine başvurmaktan başka çareniz yok.

Üniversitede vizelerimiz başlamak üzere o yüzden format atmayı ancak 7 Aralıktan sonra yapabilirim.
O süreçte en azından internete evde lan kablosu ile bağlanarak çalışsın ve gerekli dosyaları indirsin diye düşünüyorum.

Yeniden başlatma da çözmüyor durumu maalesef.
Denemediğim bir tek bios ayarları kaldı bir de format. Sadece benim uğraştığım 2 haftadır bu sorun tekrar ediyor ki bunun öncesinde yine bu sorunu yaşıyormuş.

Hocam inan bilmiyorum kaç kez böyle geri göndermişler ve en son bir daha gönderirsen servis ücreti alırız diye tehditvari bir şekilde bir şeyler söylemişler arkadaşımın anlattığı kadarıyla. Cihazı aldığı fazla olmamış hala garanti sürecinde yani.
Sorunu Ocak ayından beri yani 11-12 aydır olan bir şeymiş ve bu süreçte 3 kez garantiye gönderilmiş ürün. Garanti durumunu sordum 3 Aralık'ta bitiyormuş dedi. 3 kez gönderdiğinde üçünde de düzeltmeyip geri göndermişler.
Ürünü 2 yıl önce İstanbul Marmarapark AVM'de Arçelik'ten almış.