Makaleler
5
Yer
Winterfell
Selam arkadaşlar,

Son birkaç gündür sürekli kusacakmış hissi var içimde. Dün sabah patates kızartmıştım okula gitmeden yemek için ve sanki tıka basa yemek yemişim de iki lokma daha atsam kusacagim. Diş fırçalama sonrası gargara yaparken de kusma hissi geliyor.

Şu an da açım fakat yine bir şey yersem patlayacakmışım gibi. Biraz stresli sayılabilirim, sebebi bu olabilir mi? Fikir almak istiyorum.

Selam arkadaşlar,

Son birkaç gündür sürekli kusacakmış hissi var içimde. Dün sabah patates kızartmıştım okula gitmeden yemek için ve sanki tıka basa yemek yemişim de iki lokma daha atsam kusacagim. Diş fırçalama sonrası gargara yaparken de kusma hissi geliyor.

Şu an da açım fakat yine bir şey yersem patlayacakmışım gibi. Biraz stresli sayılabilirim, sebebi bu olabilir mi? Fikir almak istiyorum.
Stresten ve kötü uyku düzeninden olabilir. Ne zamandır devam ediyor?

Ben kısa surede bayağı bir kilo verdikten sonra yemek yemeye başlayınca böyle olmuştu. 10-15 gün boyunca bir şey yiyememiştim aynı sizin yaşadığınız gibi. Kendinizi çok zorlamayın yavaş yavaş alışırsınız. Çok saçma sapan yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durun, sade yiyecekler ile kendinizi alıştırmaya çalışın muhtemelen bir süre sonra iştahınız açılır. Ama kan testi yaptırıp doktora görünürseniz daha kesin bir şey söyleyebilir.

Bende böyle oldum, bir ay sonra geçti. Sonra reflü başladı 4 aydır ilaç kullanıyorum. Mide doktoruna git.
Reflünün en temel sebebi stres. İlaç yerine perhiz yapmayı denediniz mi? Bende de şiddetli reflü vardı, gece uyutmayan cinsten. Perhiz ve stresi azaltarak kurtuldum diyebilirim.

Reflünün en temel sebebi stres. İlaç yerine perhiz yapmayı denediniz mi? Bende de şiddetli reflü vardı, gece uyutmayan cinsten. Perhiz ve stresi azaltarak kurtuldum diyebilirim.
Benim reflü şikayetim ağrı veya yanma değil; nefes kokusu ve dayanılmayacak derecede boğaz yanması. Endoskopiden sonra doktor 3 ay ilaç kullanmamı söyledi, şu an bekliyorum ama iyileşme yok. İlacı unuttuğum an, her şey eskisi gibi oluyor. Onun haricinde sürekli stresliyim, belki ondan da kaynaklanıyordur.

Benim reflü şikayetim ağrı veya yanma değil; nefes kokusu ve dayanılmayacak derecede boğaz yanması. Endoskopiden sonra doktor 3 ay ilaç kullanmamı söyledi, şu an bekliyorum ama iyileşme yok. İlacı unuttuğum an, her şey eskisi gibi oluyor. Onun haricinde sürekli stresliyim, belki ondan da kaynaklanıyordur.
Anladım hocam. Hiçbir şey sağlığınızdan önemli değil. Demesi kolay biliyorum ama stresi biraz azaltmaya çalışın. Belki zamanla ilacın dozu azaltılır ve hiç kullanmanız gerekmez.

Yasadigin durumu 1,5 aydir yasiyorum. 2 kez doktora gittim. Birinde mide spazmiyla ilgili ilac aldim 1 hafta kullandiktan sonra gecti ve sonra yeniden basladi. Tekrar gidisimde Mide asidiyle ilgili bir ilac aldim. Yaklasik 10 gundur kullaniyorum. Dune kadar hicbir seyim yoktu. Yine basladi. Endoskopiye gitmeyi dusunuyorum. En kisa surede doktora gorunmeni oneririm.