348375

Becerikli
Merhaba, normalde gündelik şekilde sorun yokken monitöre vs. 5-10 dakika baktıktan sonra gözlerimde yanma oluyor, kızarıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Doktora danışacağım fakat daha önce yaşamış olan var mı bu durumu? Bunu öğrenmek amacıyla açıyorum konuyu.

Merhaba, normalde gündelik şekilde sorun yokken monitöre vs. 5-10 dakika baktıktan sonra gözlerimde yanma oluyor, kızarıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Doktora danışacağım fakat daha önce yaşamış olan var mı bu durumu? Bunu öğrenmek amacıyla açıyorum konuyu.
Göz kuruluğu için Fullfresh, Eyestil gibi damlalar iyi gelebilir. Ancak öncelikle doktora danışın.

Ben de GVHD kaynaklı ileri derece göz kuruluğu var mesela; 5 dakikada bir damlatmam gerekiyor, yoksa acısından gözümü açamıyorum. Rüzgâr mahvediyor, ışık hassasiyeti vs. Bekletmeye gelmez; göz kuruluğu gerçekten çok kötü bir şey.

Göz kuruluğu için fullfresh, eyestil gibi damlalar iyi gelebilir. Ancak öncelikle doktora danışın.

Ben de gvhd kaynaklı ileri derece göz kuruluğu var mesela; 5 dakikada bir damlatmam gerekiyor, yoksa acısından gözümü açamıyorum. Rüzgâr mahvediyor, ışık hassasiyeti vs. bekletmeye gelmez; göz kuruluğu gerçekten çok kötü bir şey.

Kalıcı mı sizin durum?

Merhaba, monitör parlaklığını kısmanızı ve varsa mavi ışık filtresini aktif etmenizi tavsiye ederim. Mavi ışığı filtreleyen gözlük kullanmanızı da tavsiye ederim.

Göz doktoruna bir görünün belki bir rahatsızlığın habercisi olabilir.

Mavi ışıktan dolayı olabilir. Monitör ayarlarından mavi ışık filtresi açmayı dene ya da Windows 11'de gece ışığı modunu aktif ederek kullanım sağlayabilirsin.