Sağ gözüm ile 1-1,5 metre uzakliktaki ufak yazıları okuyamıyorum. Ama sol gözüm net görüyor şimdilik. Doktora gideceğim ama siz arkadaşlardan da bilgi alayım istedim. Sağ gözdeki bozulmanın sol göze de tesir etme ihtimali var mıdır? Gözlük alınmaz ise gözdeki hastalık daha çok ilerler mi?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Ocak 2025
- Makaleler
- 62
Gözlük almazsanız gözünüz tembelleşebilir. Bende de aynıydı hocam. Aldım gözlük, kullanıyorum. Diğer göze geçmez, merak etmeyin. Gözlük almazsanız daha çok ilerleyebilir.
seeraddar
Yetkin
Gözlük alınmaz ise gözdeki hastalık daha çok ilerler mi?
Yok.
johan liebert
Becerikli
Sağ gözüm ile 1-1, 5 metre uzakliktaki ufak yazıları okuyamıyorum. Ama sol gözüm net görüyor şimdilik. Doktora gideceğim ama siz arkadaşlardan da bilgi alayım istedim. Sağ gözdeki bozulmanın sol göze de tesir etme ihtimali var mıdır? Gözlük alınmaz ise gözdeki hastalık daha çok ilerler mi?
Gözlük ile hastalığın bir ilgisi yok hocam halk arasında öyle bir söylenti var ama palavra tamamen biyolojik olarak da gözdeki hastalığın diğer göze geçme ihtimali pek yok ama burada buna kimse net bir cevap veremez en iyisi en kısa sürede doktora gitmeniz burada verilen her bilginin yanlış olma ihtimali var.
SunseTTime
Uzman
Astigmat varsa düzenli kullanmak faydalı oluyor. Sadece miyop/hipermetrop varsa düzenli gözlük kullanımının gözü tembelleştirdiğini düşünüyorum.
Yayılması söz konusu değil ancak ilerleme olabilir. 0.50 ile başladığım yolda 1.25 ile devam ediyorum. 5 sene içerisinde iki gözde de ilerleme oldu. Çok zorlandığım zaman gözlük kullanıyorum.
Bulanık görüyorsanız bu bir genelilkle astigmatizma belirtisidir. CYL kısmında eksi numaralarla belirtilir.Sağ gözüm ile 1-1,5 metre uzakliktaki ufak yazıları okuyamıyorum.
Gözlük iyileştirici değildir, yatıştırıcıdır. Gözlüğe bu kadar bel bağlamayın.Gözlük alınmaz ise gözdeki hastalık daha çok ilerler mi?
Aksine bazı insanlarda ilerlemez. Göz numaralarının büyümesi bir süre sonra durmaktadır (Refraksiyon bozuklukları hariç).