Makaleler
5
Yer
Winterfell
Sağ gözüm ile 1-1,5 metre uzakliktaki ufak yazıları okuyamıyorum. Ama sol gözüm net görüyor şimdilik. Doktora gideceğim ama siz arkadaşlardan da bilgi alayım istedim. Sağ gözdeki bozulmanın sol göze de tesir etme ihtimali var mıdır? Gözlük alınmaz ise gözdeki hastalık daha çok ilerler mi?

Sağ gözüm ile 1-1, 5 metre uzakliktaki ufak yazıları okuyamıyorum. Ama sol gözüm net görüyor şimdilik. Doktora gideceğim ama siz arkadaşlardan da bilgi alayım istedim. Sağ gözdeki bozulmanın sol göze de tesir etme ihtimali var mıdır? Gözlük alınmaz ise gözdeki hastalık daha çok ilerler mi?

Gözlük ile hastalığın bir ilgisi yok hocam halk arasında öyle bir söylenti var ama palavra tamamen biyolojik olarak da gözdeki hastalığın diğer göze geçme ihtimali pek yok ama burada buna kimse net bir cevap veremez en iyisi en kısa sürede doktora gitmeniz burada verilen her bilginin yanlış olma ihtimali var.

Astigmat varsa düzenli kullanmak faydalı oluyor. Sadece miyop/hipermetrop varsa düzenli gözlük kullanımının gözü tembelleştirdiğini düşünüyorum.

Sağ gözüm ile 1-1,5 metre uzakliktaki ufak yazıları okuyamıyorum.
Bulanık görüyorsanız bu bir genelilkle astigmatizma belirtisidir. CYL kısmında eksi numaralarla belirtilir.

Gözlük alınmaz ise gözdeki hastalık daha çok ilerler mi?
Gözlük iyileştirici değildir, yatıştırıcıdır. Gözlüğe bu kadar bel bağlamayın.

Gözlük almazsanız daha çok ilerleyebilir.
Aksine bazı insanlarda ilerlemez. Göz numaralarının büyümesi bir süre sonra durmaktadır (Refraksiyon bozuklukları hariç).