Thanos

Üstün
Nasıl anlatabilirim bilmiyorum şimdi ama, ayakta eğri bir şekilde laptopta 5-10 dakika boyunca bir işimi hallettim, işim bitti eğri pozisyondan çıktım, belim bir 5-10 dakika ağrıdı bu durum normal mi, açıkçası biraz gerildim.

Skolyoz olabilir. Korkmayın, birkaç derece ufak ağrılar oluşturabilir. 10 derece ve üstüne kadar pek skolyoz olarak kabul görmüyor.

Skolyoz olabilir. Korkmayın, birkaç derece ufak ağrılar oluşturabilir. 10 derece ve üstüne kadar pek skolyoz olarak kabul görmüyor.
Skolyoz neden olur, ailemde sağlıkçı insanlar var onlara sormayı düşünüyorum, skolyoz isem, ki skolyoz olduğumda belli değil. Skolyoz isem tedavisi ne oluyor bu skolyozun?

Skolyoz olsam, ergenlikten önce belirtileri başlıyormuş, muhakkak farkederdim veya ailem farkederdi diye düşünüyorum.

Skolyoz neden olur, ailemde sağlıkçı insanlar var onlara sormayı düşünüyorum, skolyoz isem, ki skolyoz olduğumda belli değil. Skolyoz isem tedavisi ne oluyor bu skolyozun?

Skolyoz olsam, ergenlikten önce belirtileri başlıyormuş, muhakkak farkederdim veya ailem farkederdi diye düşünüyorum.
Ben 20 yaşındayım ve 4 derece skolyozum var. Hafif ağrılar yapıyor. Bir soruna yol açmıyor zira her insanda olabilen hatta olan bir şey. Ergenlik bittiği zaman derecesi genellikle artmaz. Durur. Tetkik için devlet hastanesinin ortopedi bölümüne randevu alıp doktordan skolyoz tetkiki istersiniz ve doktor da sizi skolyoz derece ölçümü için rontgene yönlendirir. Orada dereceniz için doktor belirtirse dosyalama yapılır ya da siz gidip rica edersiniz. 15 derecelere kadar sorun olmaz. 10 derece altında doktorlar bir sey yapmaz ve takip ederler. Artmaya başlarsa bakarlar bir yoluna. Bazı doktorlar komisyon vs. aldığı bazı anlaşmalı olduklari yerlerden kişiye özel korse yaptirabiliyor ama gerek yok.

Ağırlık kaldırdığında dikkatli ol, yamuk ve sürekli aynı pozisyonda yatma, eğri oturma. Sırt üstü düz yatmaya çalış ya da yana doğru. Yüzme vb. seyler iyi gelmiyor tamamen sehir efsanesi onları ciddiye alma.