skryx67

Uzman
Yer
Türkiye
İyi akşamlar öncelikle,

Windows 8.1'e geçtim dün, NVIDIA GeForce GT 740 GPU, Acer AL2216W bir monitörüm var. Tüm sürücüler güncel, hatta GPU sürücüsünü eski sürüme bile düşürdüm ancak ne yazık ki bir sonuç elde edemedim kendi kendini devre dışı bırakıyor. Artık endişeleniyorum, çünkü Linux'ta böyle değildi Linux'ta sadece GPU sürücüsü tanımlanamıyordu. Ben bu sorunda GPU'nun değil BIOS'un bir tür sorunu olduğunu düşünüyorum, yardım edebilir misiniz?

Sistem:
  • ASUS H61M-D DDR3.
  • Intel Core i3-2130 3.40 GHz.
  • NVIDIA GeForce GT 740 GDDR5 2g.
  • 6 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux'ta da bir sorun vardı yani? Sorun ekran kartında olabilir mi acaba?

Hocam Linux'ta sadece sürücüyü tam tanımlayamıyordu, Windows'ta tanımlıyor, görüyor hatta monitörle beraber bir sorun yok, sorun sadece ekranda çizgiler, kareler falan oluşuyor, ondan tedirgin oluyorum.

1728505481760.webp

1728505541184.webp

@Recep Baltaş hocam Nvclean'den kaynaklı olma ihtimali var mıdır? Yazarken tekrar oldu restart attım kasa tuşundan.

Son düzenleme:
Nvclean kaynaklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama dilersen nvclean olmadan standart bir kurulum yapıp dene.

Denedim hocam, şu an gene aynı WHQL sürücüde kurdum her şeyi yaptım. Anakartın PCI Express kısmında sorun olduğunu veya yazılımsal olduğunu düşünüyorum, çünkü PC açılınca GPU kendini tanımadı, yeniden başlatınca düzeliyor.