Sizin tercihiniz hocam.2dk sürmeden çok ısınıyor şimdi satıp masaüstü alacağım.
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam, her içten yanmalı motora sahip aracın motorunun optimal sıcaklığı nasıl farklıysa, her üreticinin belirlediği optimum sıcaklık değerleri de farklı olabilir. Eski laptoplarda bu sıcaklıklarda genelde sistem kapatılır. Ama teknoloji gelişiyor.Hocam Acerler demekki fazla ısınıyor acerde buna çözüm olarak kapanmamasını sağlamış olabilir. Çünkü pc 100 derece fakat dokunabiliyorum yakmıyor niyeyse hiç.
Hocam 105 derece olmaz zatende performansdan varsayılana alınca 3-4 fps fark ediyor ama dediğinizi yapıcam şimdi.Hocam merhaba, bende de Acer var. Nitro Sense üzerinden performans modundan varsayılanına çekin. Bu sayede işlemciyi 92-93 derecede kesiyor ama performans modunda maksimum 105 derece sıcaklığa, 100 dereceye kadar çıkarıyor. Bende 12450H var, ondan biliyorum. Intel forumunda 12. nesil için 105 dereceye kadar sorun yok demiş.
Sinatra
Uzman
2dk sürmeden çok ısınıyor şimdi satıp masaüstü alacağım.
Hocam NitroSense'de varsayılan a alın %3 %5 oynuyor performans zarar ettiğinize değmez ama siz bilirsiniz eğer altında laptop soğutucu olursa 80 derecelere kadar iniyor.
Hocam dediğinizi yaptım evet 92 ye falan düştü soğutucu var fakat 80 e düşmüyor asla. 1,2,3 çekirdekler hep 92-90 derece diğerleri hep 75 falan.Hocam NitroSense'de varsayılan a alın %3 %5 oynuyor performans zarar ettiğinize değmez ama siz bilirsiniz eğer altında laptop soğutucu olursa 80 derecelere kadar iniyor.
Sinatra
Uzman
Hocam 105 derece olmaz zatende performansdan varsayılana alınca 3-4 FPS fark ediyor ama dediğinizi yapacağım şimdi.
Hocam 100 derecye kadar çıkarıyor varsayılna alınca bende 92 dereceye katlıyor bir de varsa coll Boost açon o da etkiliyor.
Neyse Hocam bende Mavi ekran verip veya çökmediği sürece bir sorun yok. Çünkü oyun cillop gibi oynatıyor valla. Ama işte galiba havalar çok sıcak Ben bile 200 derecede gibiyim. Bilgisayarlara helal olsunHocam 100 derecye kadar çıkarıyor varsayılna alınca bende 92 dereceye katlıyor bir de varsa coll Boost açon o da etkiliyor.
Sinatra
Uzman
Hocam dediğinizi yaptım evet 92'ye falan düştü soğutucu var fakat 80'e düşmüyor asla. 1, 2, 3 çekirdekler hep 92-90 derece diğerleri hep 75 falan.
Hocam Nitro seneden takip edin o dakika dakika gösteriyor 92 derece de sıkıntı olmaz kendini oraya sabittliyor eğer hava sıcaksa sanırım frekans kısıp gene 92 de tutuyor.
Evet hocam baktım şimdi sabit 92 ekran kartıda sabit 85. En azından artık mangal değil.Hocam Nitro seneden takip edin o dakika dakika gösteriyor 92 derece de sıkıntı olmaz kendini oraya sabittliyor eğer hava sıcaksa sanırım frekans kısıp gene 92 de tutuyor.
General5306
Uzman
Hocam NitroSense'de varsayılan a alın %3 %5 oynuyor performans zarar ettiğinize değmez ama siz bilirsiniz eğer altında laptop soğutucu olursa 80 derecelere kadar iniyor.
Altında soğutucu var ama ben zaten değiştireceğim.
Yeni konular
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-