Metmosby

Başarılı
Elimde Acer Aspire 3 A315-42G-R25u modeli var ve içinde 250 GB M.2 SSD var ama yetmiyor. SSD takviyesi yapmak istiyorum ama 2. bir M.2 yuvası var mı bilmiyorum, tek bildiğim boşta SATA slotu olduğu. Min. 500 GB 1200-1300 bandında SSD var mı? Boşta M.2 yuvası varsa M.2'de olabilir.

1 tane M2.SSD slotun mevcut, SATA slotun boşta ise SATA SSD alıp depo olarak kullanabilirsin. Hem HDD'den daha hızlı olduğu için de performansı daha yüksek olur ve SSD'ni değiştirmek zorunda kalmazsın.
@Caner Uncu

1 tane M2.SSD slotun mevcut, SATA slotun boşta ise SATA SSD alıp depo olarak kullanabilirsin. Hem HDD'den daha hızlı olduğu için de performansı daha yüksek olur ve SSD'ni değiştirmek zorunda kalmazsın.
@Caner Uncu
Hocam bunun montajı için ayrıca SATA kablosu ve vida alabileceğim bir link var mı?

Cihazda 1 adet M.2, 1 adet de SATA disk yuvası bulunuyormuş:

1722889899217.webp

Konuda belirttiğinize göre M.2 slotunuz da dolu. Bu yüzden SATA yuvasını kullanabilirsiniz. Masaüstünde olduğu gibi SATA kablosu almayacaksınız, yukarıda görselde eklediğim gibi (sol üst) direkt olarak takacaksınız SSD'yi. Vidalar da muhtemelen takılıdır laptopta. Yine de açıp bakabilirsiniz.

SSD konusuna gelirsek, 1.200-1.300 TL civarına pek kaliteli SATA SSD'ler yok. 512 GB olmasından dolayı Apacer AS350 önerecektim ancak fiyatı uçmuş. Tek seçenek Kioxia Exceria gibi duruyor. Onu alabilirsiniz.