ozgunokia

Yetkin
Makaleler
1
Feminizmin mantıksız olduğunu açıkladığım zaman dinlemeyip beni linçleyen gruplar da başka platformlarda oldu. Çoğunlukla kadınlar olsa da bu gruplar içerisinde erkekler de var. Cinsiyet düşmanlığını her zaman saçma bulmuşumdur ancak feminizmin mantıksız olduğunu düşünüyorum. Daha doğrusu kadın-erkek eşitliği denen şeyin bir ideolojiye uydurulmasını mantıksız buluyorum. Dar bir bakış açısı oluyor çünkü.

Zaten kadın-erkek eşitliğini savunan ideolojiler var, hatta kadın erkek eşitliği = feminizm gibi bir algı var toplumda. Sizin düşünceleriniz neler bu konu hakkında? Sosyalin düşüncesini merak ettiğim için konuyu açtım. Ayrıca kadınların yapabileceği işlerin ayrı, erkeklerin ayrı olduğunu düşünüyorum. İki cinsiyetinde tabii ki aynı anda yapabileceği işler var feminizm tüm işler cinsiyet farketmez düşüncesine giriyor. Biyolojik olarak farklı doğar iki cinsiyet zaten.

Ancak bu konuyu anlattığımda bu konuyu Atatürk'ü sevmeme getirip beni kadın düşmanı ilan edenler de oldu.
Sizin düşünceleriniz ne konu hakkında? Feminizmin isminin bile ayrılıkçı bir şey olduğunu düşünüyorum.

"Femin", dilimizde genellikle "kadınsı" veya "dişil" anlamına gelen feminen kelimesinin kökenini oluşturan veya kısaltması olarak kullanılan bir terimdir. Kökeni Latince kadın anlamına gelen "femina" kelimesine dayanır.

1780666603464.webp

1780666827946.webp

Bana göre "gerçek feminizm" denen bir şey bile olmaması. Şahsen "maskülizm" denen şeyinde (erkekler için olan hali denilebilir) doğru olduğunu düşünmüyorum. Yani bunların ideolojik bir kalıba sokulmasını.

Dünyada Ata Erkil yönetim olduğu için ki geçmişten bugüne kadar bu böyledir onlarda toplanmak ve gruplaşmak için bu tür şeylerin altına sığınıyorlar veya sığınmak zorunda kaldıklarını hissediyorlar. Şu ana kadar hiçbir feminist ile düzgün bir sohbete giremedim hiçbir zaman dinlemediler veya düzgün cevaplar vermediler. Ha cidden düzgün ve işini bilen kişiler var. Ama Ata Erkil dünya olmaya devam ettiği sürece onlarda bu şekilde gruplaşmaya devam edecekler.

Zaten ilk başta erkeklere karşı kadınlarında eşitliğini savunmak için çıkıp daha sonradan kadın ırkçılığına dönüşen bir şey kendi düşüncemce. Ülkemizdeki çoğu feminist aslında gerçek feminist falan da değil. Amerika'daki ve Afrika'daki siyahi kadınlar zamanında buradaki feministler için komediler diye söylemleri de olmuştur.

Süresiz nafakanın kaldırılmasını istiyoruz diye kadın düşmanı ilan ediliyoruz. Feminizm diyorlar kendileri feminazinin önde gideniler. Bir de patriyarkalıktan bahsediyorlar. Günümüz matriyarkalığın kralını yaşıyor. Millet en ufak kadın beyanında adama meydan dayağı çekiyor gelmişler haksızlık var diyorlar.

Bunlar adalet değil ayrıcalık istiyorlar.

gese-fb.gif

(Gif takım meselesi içeriyor da siz ona takılmayın. )

Heh ne aklıma geldi:

ABD'de kadın zenginken, kocası çocuğa bakarken mahkeme kadına; eski kocasına nafaka vermesine karar vermişti. Üstelik bu davayı kadın açmıştı. Bu videoyu İnstagram veya Twitter'de nerede görürseniz görün oradaki erkeğe " erko, erKEK🌈" gibi ithamlarda bulunuyor sosyal medya pakizeleri. Çocuğu bahane edip de, nafaka talep edenlere anti-tez ortaya çıkınca anca işte o salak saçma üstteki tırnak içindeki sözleri kullanabiliyorlar.

Son düzenleme:
Soyut kavramlar ve ütopik düşünceler hakkında tartışmanın herhangi bir sonuca bağlanma ihtimali yok. Gidin ilimle bilimle ilgilenin.

Herhangi bir konuda olduğu gibi ekstremist olan %5'lik kesimin argümanlarını genele vurup ideolojileri, görüşleri, düşünceleri eleştiriyorsunuz ve rakip oluyorsunuz. Feminizm görüşüne karşı olmanın bence savunulabilir bir yanı yok. Feminizm ne diyor? Kadınlar kendi başlarına hayatta kalabilsin, bekar bir kadın yanlış yaşadığı zaman taciz edilmesin, dul bir kadın mimlenip mahalle tarafından "kolay et" olarak görülmesin. Kadınlar hak ettiği pozisyonları sırf kadın oldukları için alamama durumunu düzeltilsin. Kendini biyolojik olarak savunması zor olan ve istatistiksel olarak daha yüksek oranda olan erkek>kadın şiddetine dayanarak kadınların ihbar ve beyanlarına daha önem verilsin. Bunlarda yanlış olan hiçbir şey yok.

Çoğu insan ise bu tür insani talepleri değil "bütün erkekler ölsün ehehe" diyen mavi tıklı Twitter hesaplarını, internet trollerini veya psikolojik sorunu olan kişileri kaale alıyorsunuz ve en büyük hatanız da bu.

Herhangi bir görüşü savunan, salak, kötü niyetli, düşük zekalı insan formları bulabilirsin. Sırf öyle numuneler var diye bütün bir görüşe düşman olmak bence çok komik bir davranış.

Feminizm yolunu şaşırdığı için biz karşıyız. Bende bir feministim ama nasıl? Aynı işi aynı düzeyde kalitede yapıyorsak maaşımız aynı olmalı evet. Kanunlar karşısında cinsiyetten bağımsız yargılanmalıyız. Feminizm bunları savunmak içindir ama sen gidip de ayrıcalık peşinde koşarsan kendi IDE'ni aşağılarsın.