Tarihçi

Üyecik
Esenlikler,

Laptopumda 4x4 RAM var ama yetmiyor.
  • Laptop markası: Acer Aspire 5 A515-57 566W
  • İşlemci: 12450H
  • Ekran Kartı yok.
16x16 RAM takacağım. Ne önerirsiniz?
Cevaplar için teşekkürler.

Adsız.webp

güncel

Son düzenleme:
Esenlikler,

Laptopumda 4x4 RAM var ama yetmiyor.
  • Laptop markası: Acer Aspire 5 A515-57 566W
  • İşlemci: 12450H
  • Ekran Kartı yok.
16x16 RAM takacağım. Ne önerirsiniz?
Cevaplar için teşekkürler.

Eki Görüntüle 203222

güncel
Esenlikler,

Acer Aspire 5 A515-57 566W model dizüstü bilgisayarınız için RAM yükseltmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları ve önerileri dikkate alabilirsiniz:

RAM Seçenekleri​

1. Tip: DDR4 SO-DIMM kullanmalısınız (sizin mevcut RAM'iniz ile aynı tip).
2. Kapsite: Eğer mevcut RAM'iniz 4 GB ise, 16 GB'lik bir modül takmak isteyebilirsiniz. Bu durumda maksimum 20 GB RAM (4 GB + 16 GB) kullanabilirsiniz.
3. Hız: Mevcut RAM'iniz 1600 MHz (3200 MT/s) hızında. Yeni alacağınız RAM'in de bu hızda olması önerilir. Daha yüksek hızlar geriye doğru uyumlu çalışabilir, ancak daha düşük hızda çalışacaklardır.

Önerilen RAM Markaları​

• Corsair
  • Crucial
  • Kingston

RAM Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Uyumluluk: Almak istediğiniz RAM'in Acer Aspire 5 A515-57 ile uyumlu olduğundan emin olun.
  • CAS Latency: Mevcut RAM'iniz ile benzer CAS değeri olan bir modül tercih edin (daha düşük latanslı olanlar genelde daha iyidir).
  • Garantili Ürün: Tercih ettiğiniz ürünün garantisi olmasına dikkat edin.

Kurulum Adımları​

1. Güvenli Kapatma: Laptopunuzu kapatın ve fişini çekin.
2. Kasa Açma: Alt kapak vidalarını sökün ve dikkatlice kapağı açın.
3. RAM Takma: Mevcut RAM slotuna yeni RAM'i düzgün bir şekilde yerleştirin.
4. Kasa Kapatma: Tüm bileşenlerin yerinde olduğundan emin olduktan sonra alt kapağı kapatın ve vidaları sıkın.
5. Başlatma: Laptopunuzu çalıştırın ve BIOS'tan RAM'i tanıyıp tanımadığını kontrol edin.

Bu adımlarla sorununuzu çözerek laptopunuzun performansını artırabilirsiniz. Başarılar!

Merhaba ben aynı laptop mevcut RAM bende yükselttim

Crucial ntb CT16G4SFra32a 16 GB DDR4 3200 MHz CL22 notebook RAM 2 adet aldım​

32 GB yaptım mart ayında aldım 2 aydır bir problem ile karşılaştım normal kullandımda bazen YouTube nerede oldugu belli olmuyor Wi-Fi kesip laptop donuyor mouse çalışmıyor laptop fanı açıyor donduğu anda güç tuşuna basılı tutup yeniden başlatıyorum bu bazen 2 saate bazen 4 -5 saat kullanımda başıma geldi aldıgım satıcı tek tek RAM'leri denememi söyledi tek olarak 3 gün ortlama denedim donmas Wi-Fi kesme olmadı dün 2 adet 16 GB taktım 5 saat kullanımdan sonra Wi-Fi kesti laptop dondu fanı açtı yine laptop tekrar açtığımda yine Wi-Fi kesip laptop dondu tekrak başlattım çalıştı.