Qualcomm öyle ama Intel değil. AMD öyle. Panther Lake vs. sayesinde Intel şu an tekrar en iyi konumda özellik ve güncel teknoloji olarak. AMD ve Qualcomm yerinde sayıyor ama 2-3 ay sonra bu da değişecek çünkü LPDDR6, UFS 5.0 destekli 8 Elite Gen 6 Pro vs. çıkacak. AMD ise senelerdir Zen 5 ve 3nm hali Zen 5C'de takıldı kaldı. Intel ise soket ve güç yüzünden (AMD gibi de yapıyorlar yani ekstra olarak) Raptor Lake'i hala üretiyor ve piyasa ondan geçilmiyor maalesef. Ayrca ACR, ACE gibi çoğu modern oyun oynanmıyor 3050 Ti'la. Donanımsal olarak da çok kötü kaldı birdenbire işte (INT4, AV1 encode vs. gibi temel eksikleri var).

Hocam yani haklı olduğun hiçbir kısım yok enteresan şekilde, INT4 ve AV1 olmaması neden ölüm olsun ki? Herkes AI ile uğraşmıyor, AV1 olmaması da ölüm değil yani çok niş şeyler sunuyorsun. Mobil tarafta ise kesin bir durum yok bildiğim kadarıyla ve o beklediğin sıçrama olmayacak ne yazık ki, mobil ise gereksiz güç basıp çocukların kandırıldığı bir piyasa olmuş durumda, stabil bir telefon olmayacak Qualcomm tarafında isterse DDR8 çıkartsınlar, optimize yok verimlilik yok. Saydığın oyunları da ilk defa duyuyorum açıkçası o kısma girmeyeceğim. Intel ise pek iyi konumda değil, AMD'nin 3Nm'de takılı kalması bir sorun değil ki? Nm küçüldükçe voltaj kaçağı oluyor ısılar artıyor, verimlilik işi tasarımdan geçiyor.

Hocam yani haklı olduğun hiçbir kısım yok enteresan şekilde, INT4 ve AV1 olmaması neden ölüm olsun ki? Herkes AI ile uğraşmıyor, AV1 olmaması da ölüm değil yani çok niş şeyler sunuyorsun. Mobil tarafta ise kesin bir durum yok bildiğim kadarıyla ve o beklediğin sıçrama olmayacak ne yazık ki, mobil ise gereksiz güç basıp çocukların kandırıldığı bir piyasa olmuş durumda, stabil bir telefon olmayacak Qualcomm tarafında isterse DDR8 çıkartsınlar, optimize yok verimlilik yok. Saydığın oyunları da ilk defa duyuyorum açıkçası o kısma girmeyeceğim. Intel ise pek iyi konumda değil, AMD'nin 3Nm'de takılı kalması bir sorun değil ki? Nm küçüldükçe voltaj kaçağı oluyor ısılar artıyor, verimlilik işi tasarımdan geçiyor.
Her şey güç değil demek istediğim. Donanımın kendisi her şeyi belirler. Yazılım bile ISA'ya vs. bağlı değişen bir şey. Günlük işler için iş görüyor olabilir ama günümüzde gereken işler için hiçbir işe yaramıyorlar maalesef. Donanımı yüzünden sadece FH6 gibi şeyler en fazla oynanabiliyor ve 2K'ya kadar video editlemeye uygun en fazla. Dahili ekran kartı çok kötü ve Ray Tracing bile desteklemiyor (4K'da kasıyor biraz o derece kötü ama Intel halletti bunları artık AMD gibi).

Her şey güç değil demek istediğim. Donanımın kendisi her şeyi belirler. Yazılım bile ısa'ya vs. bağlı değişen bir şey. Günlük işler için iş görüyor olabilir ama günümüzde gereken işler için hiçbir işe yaramıyorlar maalesef. Donanımı yüzünden sadece FH6 gibi şeyler en fazla oynanabiliyor ve 2K'ye kadar video editlemeye uygun en fazla. Dahili ekran kartı çok kötü ve Ray Tracing bile desteklemiyor (4K'da kasıyor biraz o derece kötü ama Intel halletti bunları artık AMD gibi).

Hocam anlatamıyorum sanırım, kendi kullanım şeklini genel kullanım olarak söylüyorsun fakat öyle bir şey yok, her neyse Xiaomi fanboyu birisi için fazla bile açıklama yaptım sanırım, doğrudur kralım, 3050 de kötü Intel de kötü AMD'de kötü hepsi kötü.

Hocam anlatamıyorum sanırım, kendi kullanım şeklini genel kullanım olarak söylüyorsun fakat öyle bir şey yok, her neyse Xiaomi fanboyu birisi için fazla bile açıklama yaptım sanırım, doğrudur kralım, 3050 de kötü Intel de kötü AMD'de kötü hepsi kötü.
Ben nesnel gerçekleri söylüyorum, bilgisayardan anlayan herkesin ne demek istediğimi çok iyi anladığını düşünüyorum. Ayrıca ben Xiaomi fanboyu olsaydım, A10, akrabamın birine A01, diğerine Vivo Y11s, diğerine Realme 9 Pro vs. aldırmazdım (hepsi alındığı zamanlardaki en F/P cihazlardı) ve öyle olsaydı açıkça eksilerini vs. söylemezdim ama söylüyorum her zaman. Çoğunlukla F/P ürün sunuyorsa Xiaomi benim ne günahım var? Samsung ve Apple'da düzgün ürünler çıkartsın, BL açılmasa da ben öneririm ve varsa da öneriyorum ama şu anda hiç yok bir tane bile. Her şeyin başı donanım mesajı vermek istemiştim. Mesela bu o kadar işe yarıyor ki, Japonya'da HD yayın izleyen bazı kişiler hâlâ 1992-1997 arası üretilen Sony'in HD CRT modellerini kullanıyor (KW-3210HD vs. gibi). HD ürün oldukları için HDMI dönüştürücü ile hâlâ 1080i her şey için kullanılıyorlar ve görüntü kalitesi muazzam. Bu ürünler 20. yüzyıla ait olsa da iş yapıyor Full HD için sıradan bir kullanıcıya yönelik ama günümüz şartları göz önüne alındığında berbat sayılıyor onlarda. Çünkü dijital bir görüntü girişine sahip değiller (analog HD olarak izlenmiş oluyor), renk gamutu aşırı eski bir standart (Rec. 601 gibi), ürün sadece forklift vs. ile taşınıyor, parlaklık değeri çok düşük, içlerindeki dahili uydu alıcıları hiçbir işe yaramaz konuma düştüler çünkü 2007 senesinde dünya tarihinin ilk HD kanalı olan BS9 kapandı (MUSE televizyon sistemi olan ilk ve tek kanal olduğu için boşa çıktılar). 2000'den sonra çıkan modellerde ise iş değişti. Dijital HD uydu alıcısı (ISDB-T vs.), dijital girişler (DVI-D, HDMI ya da dijital komponent (YCbCr)), 2K upscaling (2001 senesindeki JVC modellerinde vardı mesela), Rec. 709 standartı gibi günümüzde geçerli şeylere sahipler. İş görüyorsa ve bütçe el vermiyorsa hiçbir sorun yok ama bütçe varsa + aynı fiyata daha iyisi, güncel teknoloji içeren ürün varsa onu almak doğru demek istiyorum.

Yapabilecek pek bir şey yok, Intel yıllardır rezalet gidiyor, ki çok alakasız şekilde övdüğün Qualcomm da yıllardır rezil şekilde gidiyor aralarında pek bir fark yok ikisi de aynı şeyi benimsemiş "işlemci çıkarak, OC basak, çoluk çocuğu benchmark ile kandırak" bu kadar, başka bir olayı yok. Bende almadan önce 3050'yi 1030'un hafif güçlü hali sanıyordum ve ön yargılı idim ama 2 haftadır zorluyorum ve gayet iş görebilecek bir kart. Bu fiyatlara bu aleti alıp baştan fiyatının 2 katı performans bekliyorsan o iş pek öyle yürümüyor. Yeni oyunları oynamam test etmedim, Cities Skylines oynadım akıyor şehir dolana kadar, prototype 2 oynuyorum akıyor, subnatica akıyor, FH 5 ve 4 akıyor, Dying Light akıyor, yeterli. Çok kişisel konuşmuşsun, donanım forumunda pek uygun olmayan bir durum.
Aynı oyunları ben de oynuyorum, çok akıcı bir şekilde oynatıyor. Laptop ekranı dahil 2 ekran daha kullanıyorum ve baya sağlam. Sadece 4 GB olması kötü ama pek zararını görmedim VRAM olarak. Ve i5 11400H'dan baya memnunum şu ana kadar beni üzmedi.

Aynı oyunları ben de oynuyorum, çok akıcı bir şekilde oynatıyor. Laptop ekranı dahil 2 ekran daha kullanıyorum ve bayağı sağlam. Sadece 4 GB olması kötü ama pek zararını görmedim VRAM olarak. Ve i5 11400H'dan bayağı memnunum şu ana kadar beni üzmedi.

Ya öyle zaten, eleman kendi kişisel kullanımını genel kullanıcı kullanımı olarak görüyor onu anlattım, en son CRT mrt saydırmış random teknik detay veriyor falan takılsın kendi halinde. Hazır denk gelmiş sorayım sende de Wi-Fi kopma olayı var mı? Ve harici monitör taktığın zaman takılma oluyor mu? Bende bu 2 garip sorun var bir çözemedim.

Ya öyle zaten, eleman kendi kişisel kullanımını genel kullanıcı kullanımı olarak görüyor onu anlattım, en son CRT mrt saydırmış random teknik detay veriyor falan takılsın kendi halinde. Hazır denk gelmiş sorayım sende de Wi-Fi kopma olayı var mı? Ve harici monitör taktığın zaman takılma oluyor mu? Bende bu 2 garip sorun var bir çözemedim.
Haıyır Wİ-Fİ kopması olmuyor. Takılma olmadı driveri varsa monitörün onu kurmayı dene düzelebiliyor.