23231

Becerikli
Merhaba,

Bir laptopum var ve ekran kartı yok. Elimde 1 GB bir ekran kartı var bunu. eGPU olarak nasıl kullanabilirim?

Laptop:
  • AMD A6 5200.
  • HD 8400.
  • 4 GB DDR3 RAM.
  • 110GB SSD.
Bu hali ile laptop OptiFine ile Minecraft 1.17'de 2 chunkta 45-50 FPS veriyor. Dediğim gibi 1GB eGPU yapsam FPS ne kadar yükselir?

Merhaba,

Bir laptopum var ve ekran kartı yok. Elimde 1 GB bir ekran kartı var bunu. eGPU olarak nasıl kullanabilirim?

Laptop:
  • AMD A6 5200.
  • HD 8400.
  • 4 GB DDR3 RAM.
  • 110GB SSD.
Bu hali ile laptop OptiFine ile Minecraft 1.17'de 2 chunkta 45-50 FPS veriyor. Dediğim gibi 1GB eGPU yapsam FPS ne kadar yükselir?

FPS artışı olabilir ama 2 katından fazla çok zor. yani yaklaşık 70-90 FPS civarı olabilir.

Ekran kartı elimde var. Bir de Low profile her halde 9800GT diye biliyorum. PSU ihtiyaç duyar mı?

Bir de laptopun harici ekran kartını destekliyor mu?

Ekran kartı elimde var. Bir de Low profile her halde 9800GT diye biliyorum. PSU ihtiyaç duyar mı?
E başka türlü nereden güç alacak? Dümdüz prize mi takacaksınız ekran kartını. Riser lazım, dönüştürücü lazım, PSU lazım. 9800GT'den daha çok masrafı olacak yani. Ama illa ben yapacağım diyorsan yapılır.

Bence gereksiz, üstte de söylendiği gibi maliyeti zaten yeni bir laptop kadar oluyor. Ayrıca Minecraft ekran kartına çok yüklenen bir oyun değil. Bilgisayarının destekleyip desteklemediğini de bilmediğini söylemişsin. Benim tavsiyem para biriktirip bilgisayar değiştirmen olur eğer başka alacak önemli şeylerin yoksa ve biriktirebileceğini düşünüyorsan.