Tedarikçi Trendyol firmasından 6.07.2023 tarihinde teslim alınan Acer markalı bilgisayar, aynı tarihte tarafıma teslim edildi. Bilgisayarın iki yıl garantisinin bulunduğu ve arıza durumunda garanti kapsamında taraflarına gönderilebileceği bilgisi iletildi.

Kullanım süresinin üçüncü ayından sonra, 8.01.2024 tarihinde bilgisayar, Acer Garanti Firması - SMS Info Comm Teknolojileri Servis Limited Şirketi’ne, donma, ısınma ve aralıklarla kapanma sorunları belirtilerek gönderildi. Bir hafta sonrasında tarafımıza, ürünün herhangi bir yazılımsal veya donanımsal hata içermediği, içerisinde bulunan parçaların hasarsız olduğu ve herhangi bir sorun bulunmadığı belirtilerek ürün geri gönderildi.

Sonrasında bilgisayarın içerisinde yer alan RAM yetersiz olduğundan dolayı, Trendyol tedarikçi firmasından RAM temin edilerek, garanti firmasında görevli yetkililere danışıldı. Trendyol’dan alınan RAM’i garantiye göndermem gerekip gerekmediği ve kendim takmamın garantiye zarar verip vermeyeceği hakkında bilgi alındı. “Siz takabilirsiniz, bilgisayara zarar vermez.” yanıtı alındıktan sonra, 29 Nisan 2024 tarihinde RAM tarafımızdan bilgisayara takıldı. İşlem, garanti kapsamındaki yetkililerin bilgisi dahilinde yapılmıştır.

Ancak bilgisayarı kullanmaya devam ettikten sonra donma, çalışmama ve kapanma sorunları sürdüğünden dolayı, 3.06.2024 tarihinde tekrar garantiye gönderildi. Yetkili kişiler, bilgisayarda bir sorun olmadığını, takılan ürünlerin de hasarsız olduğunu belirterek ürünü tekrar tarafımıza gönderdi.

Sorunlar devam ettiği için bilgisayar, 28.06.2024 tarihinde tekrar garantiye gönderildi. Yine aynı şekilde ürünün içindeki parçaların hasarsız olduğu, RAM’lerin kontrol edildiği ve ısınma sorunu olmayacağı belirtildi. Ancak aynı sorunların devam etmesi nedeniyle, 2.09.2024 tarihinde bilgisayar yeniden garantiye gönderildi. Ancak yine herhangi bir sorun bulunmadığı belirtilerek tarafımıza yönlendirildi.

Son olarak, bilgisayar 3.12.2024 tarihinde tamamen kapanarak bir daha açılmadı. Işık ya da başka bir belirti olmadı. Bu nedenle tekrar garantiye gönderildi. Bu gönderimde, 29 Nisan 2024 tarihinde Trendyol tedarikçisinden alınan RAM’in arızalı olduğu ve bilgisayara zarar verdiği, anakartın yandığı, değişimin garanti kapsamında olmadığı ve 44.958 TL ücretle işlem yapılabileceği tarafımıza bildirildi. Ancak bilgisayar fişteyken klavye ışıkları yanıyor, fanlar kısa süre çalıştıktan sonra duruyor. Anakart tamamen arızalı olsa bu belirtilerin gözlemlenmeyeceğini düşünüyorum.

RAM takıldıktan sonra, bilgisayar toplamda dört kez garantiye gönderildi. Her seferinde ürünün ve parçaların sağlam olduğu ve sorun bulunmadığı belirtildi. Ancak 3.12.2024 tarihli gönderimde ilk kez kullanıcı kaynaklı arıza olduğu iddia edilmiştir. RAM takıldıktan sonra geçen sekiz ay içinde dört kez garantiye başvurmama rağmen, bu sürede herhangi bir hasarın tespit edilmemesi ve arızanın kullanıcı kaynaklı değil de parça kaynaklı olması nedeniyle tarafıma yöneltilen sorumluluğu kabul etmiyorum.

Bu konuda desteklerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tedarikçi Trendyol firmasından 6.07.2023 tarihinde teslim alınan Acer markalı bilgisayar, aynı tarihte tarafıma teslim edildi. Bilgisayarın iki yıl garantisinin bulunduğu ve arıza durumunda garanti kapsamında taraflarına gönderilebileceği bilgisi iletildi.

Kullanım süresinin üçüncü ayından sonra, 8.01.2024 tarihinde bilgisayar, Acer garanti firması - SMS ınfo comm teknolojileri servis limited şirketi'ne, donma, ısınma ve aralıklarla kapanma sorunları belirtilerek gönderildi. Bir hafta sonrasında tarafımıza, ürünün herhangi bir yazılımsal veya donanımsal hata içermediği, içerisinde bulunan parçaların hasarsız olduğu ve herhangi bir sorun bulunmadığı belirtilerek ürün geri gönderildi.

Sonrasında bilgisayarın içerisinde yer alan RAM yetersiz olduğundan dolayı, Trendyol tedarikçi firmasından RAM temin edilerek, garanti firmasında görevli yetkililere danışıldı. Trendyol'dan alınan RAM'i garantiye göndermem gerekip gerekmediği ve kendim takmamın garantiye zarar verip vermeyeceği hakkında bilgi alındı. “siz takabilirsiniz, bilgisayara zarar vermez.” yanıtı alındıktan sonra, 29 Nisan 2024 tarihinde RAM tarafımızdan bilgisayara takıldı. İşlem, garanti kapsamındaki yetkililerin bilgisi dahilinde yapılmıştır.

Ancak bilgisayarı kullanmaya devam ettikten sonra donma, çalışmama ve kapanma sorunları sürdüğünden dolayı, 3.06.2024 tarihinde tekrar garantiye gönderildi. Yetkili kişiler, bilgisayarda bir sorun olmadığını, takılan ürünlerin de hasarsız olduğunu belirterek ürünü tekrar tarafımıza gönderdi.

Sorunlar devam ettiği için bilgisayar, 28.06.2024 tarihinde tekrar garantiye gönderildi. Yine aynı şekilde ürünün içindeki parçaların hasarsız olduğu, RAM'lerin kontrol edildiği ve ısınma sorunu olmayacağı belirtildi. Ancak aynı sorunların devam etmesi nedeniyle, 2.09.2024 tarihinde bilgisayar yeniden garantiye gönderildi. Ancak yine herhangi bir sorun bulunmadığı belirtilerek tarafımıza yönlendirildi.

Son olarak, bilgisayar 3.12.2024 tarihinde tamamen kapanarak bir daha açılmadı. Işık ya da başka bir belirti olmadı. Bu nedenle tekrar garantiye gönderildi. Bu gönderimde, 29 Nisan 2024 tarihinde Trendyol tedarikçisinden alınan RAM'in arızalı olduğu ve bilgisayara zarar verdiği, anakartın yandığı, değişimin garanti kapsamında olmadığı ve 44.958 TL ücretle işlem yapılabileceği tarafımıza bildirildi. Ancak bilgisayar fişteyken klavye ışıkları yanıyor, fanlar kısa süre çalıştıktan sonra duruyor. Anakart tamamen arızalı olsa bu belirtilerin gözlemlenmeyeceğini düşünüyorum.

RAM takıldıktan sonra, bilgisayar toplamda dört kez garantiye gönderildi. Her seferinde ürünün ve parçaların sağlam olduğu ve sorun bulunmadığı belirtildi. Ancak 3.12.2024 tarihli gönderimde ilk kez kullanıcı kaynaklı arıza olduğu iddia edilmiştir. RAM takıldıktan sonra geçen sekiz ay içinde dört kez garantiye başvurmama rağmen, bu sürede herhangi bir hasarın tespit edilmemesi ve arızanın kullanıcı kaynaklı değil de parça kaynaklı olması nedeniyle tarafıma yöneltilen sorumluluğu kabul etmiyorum.

Bu konuda desteklerinizi bekliyorum.
Klasik SMS infocomm işte. Bilerek yüksek fiyat söylüyorlar, cihazı yaptıramayıp yenisini almanız için bu bir satış politikası. Bence direkt anakartta problem olabilir, RAM takmadan önce bu sorunlar varsa tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz diyeceğim de ne çıkar bilmiyorum. Zor bir durum, geçmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun.
Söylediğiniz gibi, klavye ışıklarının yanması ve fanların çalışması anakartın tamamen arızalı olmadığını gösterir. Ancak bu, sorunun anakart kaynaklı olmadığını da kesin olarak kanıtlamaz. Uyumsuz bir RAM modülünün doğrudan anakarta zarar verme ihtimali oldukça düşüktür.

Ayrıca cihaz servise 4 kez gönderilmiş ve aradan 8 ay geçmişse, sadece RAM'e bağlı olarak anakartın zarar gördüğünü söylemek çok güçlü bir teknik dayanak gerektirir. Bu nedenle, bu durum biraz kullanıcıyı geçiştirmek için öne sürülmüş bir açıklama gibi görünüyor.

Öte yandan, cihazın ilk başta donma, aşırı ısınma ve kapanma gibi şikayetlerle servise gönderilmiş olması da burada önemli. Bu tür sorunlar, zamanla anakarta zarar vermiş olabilir. (Sorun RAM'den kaynaklı değilse)

Elbette, RAM veya bileşenlerin kontrolü sırasında statik elektrikle temas olmuşsa ve yeterince önlem alınmadıysa, anakarta zarar verme ihtimali vardır. Statik elektrik batarya çıkarılsa bile bazı bileşenlerde kalabilir ve hassas devrelere zarar verebilir. Ancak bu da profesyonel bir teknik servis tarafından kolayca önlenebilecek bir risktir.

Arkadaşlar sadece sesimi duyurmak ve bilgilendirmek maksatlı yazdım. Zaten tüketici haklarına başvuruda bulundum yüksek ihtimalle değişim veya para iadesi sağlanır dediler tabii ki de para iadesinden yana olacağım.