cztrk

Üyecik
Merhaba,

Acer dizüstü bilgisayarımda ekranın alt kısmında yatay çizgilenme, noktalanma hatası oluyor. Özellikle ekran kapanıp açıldığında veya uyku modundan çıkınca geri geliyor. Geçici olarak yenileme hızını 60 Hz yapıp tekrar 165 Hz değerine alarak düzeltiyorum fakat sorun hep geri geliyor.

Önemli Notlar:
Harici monitör kullanıyorum ve onda bu sorun hiç olmuyor. Yani sadece laptop ekranında var.
Sorunlu ekranda ekran görüntüsü aldığımda çizgiler çıkmıyor. Yani donanımsal bir sorun olabilir.

Şunları denedim ama hiçbiri kalıcı çözüm olmadı:

✅ Sürücüler temiz kurulumla (DDU) kaldırılıp tekrar yüklendi.
✅ Windows sıfırlandı.
✅ Ekran kablo bağlantıları kontrol edildi.
✅ G-Sync/FreeSync vb. ayarlar değiştirildi.
✅ BIOS güncellendi.

Sorunum son 2 aydır devam ediyor. Artık ne yapacağımı bilemiyorum. Benzer bir sorun yaşayan veya kalıcı bir çözüm bulan var mı?

1743778546549.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Acer dizüstü bilgisayarımda ekranın alt kısmında yatay çizgilenme, noktalanma hatası oluyor. Özellikle ekran kapanıp açıldığında veya uyku modundan çıkınca geri geliyor. Geçici olarak yenileme hızını 60 Hz yapıp tekrar 165 Hz değerine alarak düzeltiyorum fakat sorun hep geri geliyor.

Önemli Notlar:
Harici monitör kullanıyorum ve onda bu sorun hiç olmuyor. Yani sadece laptop ekranında var.
Sorunlu ekranda ekran görüntüsü aldığımda çizgiler çıkmıyor. Yani donanımsal bir sorun olabilir.

Şunları denedim ama hiçbiri kalıcı çözüm olmadı:

✅ Sürücüler temiz kurulumla (DDU) kaldırılıp tekrar yüklendi.
✅ Windows sıfırlandı.
✅ Ekran kablo bağlantıları kontrol edildi.
✅ G-Sync/FreeSync vb. ayarlar değiştirildi.
✅ BIOS güncellendi.

Sorunum son 2 aydır devam ediyor. Artık ne yapacağımı bilemiyorum. Benzer bir sorun yaşayan veya kalıcı bir çözüm bulan var mı?

Eki Görüntüle 137875
Merhaba,

Acer dizüstü bilgisayarındaki yatay çizgilenme ve noktalanma sorunuyla ilgili bazı teşhis ve çözüm önerileri sunabilirim:

1. Ekran Kablo Bağlantıları: Ekran kablosunu daha yakından kontrol et. Bilgisayar kapalıyken ekranın arka kısmındaki bağlantıları düzgün yaptığından emin ol.

2. Kapanma Süreçleri: Sorunun uyku modundan çıkarken meydana geldiğini gözlemlediğine göre, uyku/güç yönetimi ayarlarını kontrol et. Güç seçeneklerinden "Gelişmiş güç ayarları" bölümünde ekran ile ilgili ayarları değiştirmeyi deneyebilirsin.

3. Ekran Kartı Ayarları: Ekran kartının kontrol paneline gidip, ekran yenileme hızını ve çözünürlüğünü ayarlamayı dene. Önerilen çözünürlük ve yenileme hızı dışında ayarlarla denemeler yap.

4. Donanım Testi: BIOS veya Windows’un donanım testi özelliklerini kullanarak ekranı test et. Eğer sorun devam ediyorsa, donanımın arızalı olma ihtimali yüksektir.

5. Görsel Artefaktların Kaynağını Belirlemek: Ekranın içinde bir sorun varsa, ekranda çizgiler çıkmadan ekran görüntüsü alma testinin çıkması sorunun ekranla ilgili olduğunu gösteriyor. Bu durumda ekranın değişimi gerekebilir.

6. Acer Destek: Belirttiğin durum iki ay süresince devam ediyorsa, Acer destekle iletişime geçip garantili hizmet talep edebilirsin.

Başka bir sorunuz olursa ya da daha fazla yardım istersen buradayım!