Çözüldü Acer NH.QSKEY.003 laptopta Audient ID14 MKII ses kartı kullanırken patlama ve gecikme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

turbulancee

Uzman
Arkadaşlar, gece 12’den sabah 6’ya kadar çok şey denedim ama çözüm bulamadım.

Acer NH.QSKEY.003 kullanıyorum.

YouTube’da veya FL Studio’da takılırken seslerde patlama oluyor. Ses kartından dinlerken bu sorun yaşanıyor, ancak ses kartını çıkardığımda ve laptoptaki kulaklık jakından dinlediğimde hiçbir sıkıntı olmuyor. “wdf01000.sys” gecikmesi de olmuyor. (Sorun yalnızca ses kartı aktif olduğunda ortaya çıkıyor.)

Çok sinirlendim. Buffer size ayarını denedim, Realtek ve Nvidia sürücülerini devre dışı bırakıp test ettim. Acer sitesinden tüm yazılımları indirip yükledim, sonra kaldırıp tekrar denedim, yine çözülmedi. USB-C kablosunu USB-A portuna taktım, diğer portlarda da denedim ama sorun devam ediyor.

Ses kartım sağlam, masaüstünde böyle bir sıkıntı olmuyor. Yardımcı olana Allah razı olsun.

Kullandığım ses kartı: Audient ID14 MKII

Çözüm: Arkadaşlar sorun çözüldü. Ses kartının arayüz uygulamasını yönetici olarak çalıştırıldığında kasmalar, donmalar, ses patlamaları ve drop hataları son buldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar uzun süredir uğraştığım ses patlamaları (crackling, popping) sorununu sonunda çözdüm ve üst yazıda sorunu çözemedim malesef çözdüğümü sanmıştım bir süre patlamalar olmadı ama tekrar devam ediyordu.
ÇÖZÜM:
Laptopumda bulunan Killer E3100G 2.5 Gigabit Ethernet Controller sürücüsünü devre dışı bırakınca patlamalar tamamen kesildi. Etkinleştirdiğimde tekrar başladı.
Yani problem bu ağ denetleyicisiyle ilgiliymiş. Sizde de aynı sorun varsa, Aygıt Yöneticisi’nden bu donanımı devre dışı bırakıp test edebilirsiniz.

Ek not:
Wi-Fi üzerinden bağlanınca ses patlamaları olmuyor. Sorun sadece kablolu bağlantıda (Killer E3100G ile). Normalde kablolu kullanmayı tercih ediyorum ama şimdilik çözüm olarak Wi-Fi üzerinden kullanıyorum.

Tabii sorunu çözdük ama kablolu internet işine nasıl bir çözüm bulacağız, onu ben de bilmiyorum
Sorunun çözüldüğüne sevindim! Ancak, gelecek kullanıcılar için ses kartı sorunlarına dair genel birkaç adım önerisinde bulunayım:

Ses Kartı Sorun Giderme Adımları:​

1. Ses Kartı Yazılımı:
- Ses kartı arayüz uygulamasını yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.

2. Buffer Size Ayarı:
- Ses kartı yazılımında buffer boyutunu ayarlayın. Daha yüksek bir değer, sesin daha stabil olmasını sağlayabilir.

3. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Ses kartı ve sistem sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin.

4. DPC Gecikmesini İzleyin:
- LatencyMon programı ile DPC gecikmelerini kontrol edin. Yüksek değerler, sorunlara neden olabilir.

5. Güç Yönetimi Ayarları:
- Windows güç yönetimi ayarlarını kontrol edin. CPU throttling ve uyku modunu devre dışı bırakmayı deneyin.

6. USB Portlarını Deneyin:
- Ses kartını farklı USB portlarına takarak test edin, tercihen USB 3.0 portları kullanmaya çalışın.

7. Diğer Programları Kapatın:
- Çalışan arka planda olan programları kapatın. Bu, ses kartının daha fazla kaynak almasını sağlayabilir.

Herhangi bir başka sorunuz olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım!

Arkadaşlar uzun süredir uğraştığım ses patlamaları (crackling, popping) sorununu sonunda çözdüm ve üst yazıda sorunu çözemedim malesef çözdüğümü sanmıştım bir süre patlamalar olmadı ama tekrar devam ediyordu.
ÇÖZÜM:
Laptopumda bulunan Killer E3100G 2.5 Gigabit Ethernet Controller sürücüsünü devre dışı bırakınca patlamalar tamamen kesildi. Etkinleştirdiğimde tekrar başladı.
Yani problem bu ağ denetleyicisiyle ilgiliymiş. Sizde de aynı sorun varsa, Aygıt Yöneticisi’nden bu donanımı devre dışı bırakıp test edebilirsiniz.

Ek not:
Wi-Fi üzerinden bağlanınca ses patlamaları olmuyor. Sorun sadece kablolu bağlantıda (Killer E3100G ile). Normalde kablolu kullanmayı tercih ediyorum ama şimdilik çözüm olarak Wi-Fi üzerinden kullanıyorum.

Tabii sorunu çözdük ama kablolu internet işine nasıl bir çözüm bulacağız, onu ben de bilmiyorum

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…