Yer
Başkent
@SunseTTime Değerleri istemesi ile ben de merak edip, cihaz boşta iken denedim ve değerler iyi değil.

Cihaz: ASUS TUF F16 2025, i7-14650HX & RTX 5060 & 2x16 = 32 GB RAM

20260702_151920.webp
Ekran görüntüsü 2026-07-02 152034.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı cihazı kıllanıyorum. Aklınıza gelebilecek neredeyse her şeyi denedim, neredeyse bir hafta boyunca bununla uğraştım ancak ne yazık ki bu sorunu çözemedim. Çözüm bulabilirseniz buraya paylaşırsanız çok sevinirim.

3.5mm portuna kulaklık taktığımda sorun yaşamıyorum ancak Type-C portunda kulaklık kullandığım zaman seslerde kopma ve cızırtı oluyor. Sizde de bu sorun mevcut mu?

Ayrıca araştırdığım kadarıyla bu durum maalesef sadece bu modele özgü değil, diğer bütün gaming laptop markalarının cihazlarında da görülen bir sorunmuş. Cihaz değiştirseniz bile yine bu sorunla karşılaşmanız mümkün yani. Diğer markaların cihazlarının testlerine baktığımda aynı sorunun onlarda da olduğunu fark ettim.

Sütten ağzı yanınca insanın bu tarz testler normali haline geliyor. O yüzden direkt bu soruyu sormuştum sizlere. :) Aynı cihazın AMD'li halinde (A16) değerler gayet başarılıydı, @sabura48 paylaştığında inceleyebilmiştim. Günün sonunda gecikme yaşıyorsunuz bunu da anca @Ayhan Dönmez ile ince RAM ayarı yaparak düzeltebilirsiniz. Tamamen çözüm garantisi olan konular maalesef ki değil.

Sütten ağzı yanınca insanın bu tarz testler normali haline geliyor. O yüzden direkt bu soruyu sormuştum sizlere. :) Aynı cihazın AMD'li halinde (A16) değerler gayet başarılıydı, @sabura48 paylaştığında inceleyebilmiştim. Günün sonunda gecikme yaşıyorsunuz bunu da anca @Ayhan Dönmez ile ince RAM ayarı yaparak düzeltebilirsiniz. Tamamen çözüm garantisi olan konular maalesef ki değil.
Ben oyunlarda bi gecikme görüntü bozulması görmedim.
Sadece fps drop yiyorum arada.

RAM'ler nanya model RAM timing oluyor mu bilmiyorum.

Ben oyunlarda bi gecikme görüntü bozulması görmedim.
Sadece fps drop yiyorum arada.

Kullanım sırasında ciddi bir gecikme, bozulma hissetmiyorsanız çok da kafaya takmayın. F16 gameplay videolarında şahsen ben görüntü titremelerini/kırılmalarını görebiliyorum. Fakat bu kullanıcı deneyimi kaynaklı bir şey. Siz de hissedeceksiniz diye bir şey yok. AMD'deki (A16) sonuçları gördüğüm için diyorum hissiyat olarak illaki aralarında fark olacaktır.

Kullanım sırasında ciddi bir gecikme, bozulma hissetmiyorsanız çok da kafaya takmayın. F16 gameplay videolarında şahsen ben görüntü titremelerini/kırılmalarını görebiliyorum. Fakat bu kullanıcı deneyimi kaynaklı bir şey. Siz de hissedeceksiniz diye bir şey yok. AMD'deki (A16) sonuçları gördüğüm için diyorum hissiyat olarak illaki aralarında fark olacaktır.

Yok net bir şekilde bakıyorum ben herhangi bir sorun hissetmedim. Gözlük kullanımına bağlı kaçırıyorsam bilmiyorum 2-3 ayar kurcalamistim şu an değerler farklı çıktı @SunseTTime

AMD'deki (A16) sonuçları gördüğüm için diyorum hissiyat olarak illaki aralarında fark olacaktır.

İşlemci kaynaklı mi oluyor simdi bu durum? A16 farkı nedir anlayamadım.

@Ayhan Dönmez , mevcut mu ?

Dosya Ekleri

• 20260703_164622.webp
    20260703_164622.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 7
  • 20260703_164637.webp
    20260703_164637.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 9
Yok net bir şekilde bakıyorum ben herhangi bir sorun hissetmedim. Gözlük kullanımına bağlı kaçırıyorsam bilmiyorum 2-3 ayar kurcalamistim şu an değerler farklı çıktı @SunseTTime

İşlemci kaynaklı mi oluyor simdi bu durum? A16 farkı nedir anlayamadım.

@Ayhan Dönmez , mevcut mu ?

Laptop'ta çok tavsiye etmiyoruz, çok uğraşman gerekir. Brick durumları var, Boot etmezse uğraşırsın. Fiziksel ekipman gerekebilir. Normal kullanıcıyı aşan şeyler Laptop'larda ince ayar kısmı. Masaüstü ancak kurtarır diyeyim, onun için de elinde tornavidayla gezmen lazım.

Clear CMOS butonlu Laptop varsa uğraşıp yaparsın diyeyim ama Nanya için mümkün değil DDR5'te.

@SunseTTime 'da da bu gecikme düzeltilemedi, bu programdan zaten şüpheliyim. @Marix de çok itibar etmezdi, popüler kültür diyeyim.

da da bu gecikme düzeltilemedi, bu programdan zaten şüpheliyim. @Marix de çok itibar etmezdi, popüler kültür diyeyim.
Acikcasi ben de @SunseTTime 'den duydum. Dediğim gibi god of war 2018 ve mafia 1 oyundan şüpheleniyorum aslen drop sorunları yüzünden. Rdr 2 de de oluyor ama minnacık hissetmiyorum desem olur yani. Valorant denedim dün onda vardı bugün yok görmedim sayılır.
İşin aslı görüntü bozulması vs yok sadece fps drop.

Uygulama da ne kadar güvenilir neyi test ediyor bilmiyorum.
Lakin son resimde gecikme değeri 6000 yerine 1500 çıktı. İyi bir değer diye düşünüyorum laptop icin.