Turkesterone

Çalışkan
İşlemciniz nedir? Ayrıca sıvı soğutucu modelini de belirtin. Ekran kartınızı da yazmamışsınız ayrıca. Gecikme ekran kartı kaynaklı gibi ama emin olmamız lazım.

@Recep Baltaş abi benim 4090 STRIX var. LatencyMon'da acayip gecikme oluyor. Ntoskrnl. Exe, dxgkrnl.SYS DPC çok yüksek. Oyunlarda stutter oluyor %0.1'ler 20'ye kadar düşüyor. 14900K işlemciden kaynaklıdır diye 9800X3D'ye geçtim sorun devam ediyor. PSU'da sıkıntı yok gibi. OCCT test 500W veriyor (ASUS ROG Thor 1200W). LatencyMon'u çekmeyi unutmuşum. Kartı da servise yolladım. Sorun yok demişler. Geri gönderecekler. Cyberpunk benchmark'ındaki Stutter'ı çekmişim.

IMG_3699.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
EXPO açık kapalı test ettin mi? Windows sürümün nedir? Temiz kurulum yaptın diye düşünüyorum. Belleklerin Kit mi bir de?

Bellekler XMP abi. ( G.Skill F5-7600J3646G16GX2-TZ5rk)
XMP açtım, kapadım. Frekansını düşürdüm, Timing'leri ayarladım. Sorun devam etti. Intel işlemcideyken XMP profili açıp kapatıp yüz kere denedim o zaman da aynıydı. RAM'lere XMP açık ve kapalı olarak 3,4 kere Memtest86 testi yaptım. Hepsini geçtiler.

Sürüm Windows 11. 5-6 kere temiz kurulum yapmışımdır. Tüm sürücüleri vs güncelledim. DDU yaptım grafik sürücüsünü tekrar tekrar kurdum.

Bir de %1 ve 0.1 FPS ani düştüğü için VRR açık olunca OLED flicker oluyor, kafayı yedirtiyor. Oyun falan oynanmıyor. G-Sync, VRR kapattım HDMI değiştirdim hiçbiri etki etmedi. USB vs her şeyi çıkarıp denedim o da çözmedi.

Servis geri bana yolluyor. Servise tekrar göndereyim mi? ASUS globale mi yazayım?

@Recep Baltaş abi kusura bakma rahatsız ediyorum tekrardan. Ne yapmamı önerirsin?

Servis bunları yapmış. Kart bana gelince LatencyMon testini, 0.1 FPS değerlerini çekip göndereceğim tekrardan.

Dosya Ekleri

• IMG_1466.webp
    IMG_1466.webp
    111 KB · Görüntüleme: 94
  • IMG_9250.webp
    IMG_9250.webp
    230,2 KB · Görüntüleme: 97
  • IMG_3840.webp
    IMG_3840.webp
    158,4 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak tek RAM ile dener misin?
Daha önce denemiştim abi. İkisini de teker teker denedim ama stutter sorunu devam ediyordu. RAM’leri de garantiye gönderdim, henüz yanıt gelmedi.

@Recep Baltaş Abi merhaba, nasılsın? İyisindir umarım. RAM’leri İtopya 30 gün bekletti. Bu nedenle para iadesi yaptılar. Servisi aradım; RAM’lerde sorun yokmuş, iade sebebi servis süresinin aşılmasıymış dediler. Ben de Corsair Vengeance RGB 48 GB (2x24) 6000 MHz CL30 CMH48GX5M2B6000Z30 EXPO RAM aldım. Ancak sorun devam ediyor.
Ekran kartı da “sorun yok” olarak gelmişti; sadece macunu yenilemişlerdi. Ne yapacağımı şaşırdım. Latencymon, yüksek gecikmenin devam ettiğini gösteriyor.

Daha önce denemiştim abi. İkisini de teker teker denedim ama stutter sorunu devam ediyordu. RAM’leri de garantiye gönderdim, henüz yanıt gelmedi.

@Recep Baltaş Abi merhaba, nasılsın? İyisindir umarım. RAM’leri İtopya 30 gün bekletti. Bu nedenle para iadesi yaptılar. Servisi aradım; RAM’lerde sorun yokmuş, iade sebebi servis süresinin aşılmasıymış dediler. Ben de Corsair Vengeance RGB 48 GB (2x24) 6000 MHz CL30 CMH48GX5M2B6000Z30 EXPO RAM aldım. Ancak sorun devam ediyor.
Ekran kartı da “sorun yok” olarak gelmişti; sadece macunu yenilemişlerdi. Ne yapacağımı şaşırdım. Latencymon, yüksek gecikmenin devam ettiğini gösteriyor.
Latencymon, capframe stutterını çekip ekran kartını tekrar mı göndereyim abi? Yoksa seoun başka mı kafayı yiyecem.

Latencymon, capframe stutterını çekip ekran kartını tekrar mı göndereyim abi? Yoksa seoun başka mı kafayı yiyecem.
Baya kırmızı da oluyordu abi

Baya kırmızı da oluyordu abi
Psu’yu da garantiye yollayayım mı? Psu ile beraber ssd dışında garantiye yollamadığım/değişmemiş parça kalmayacak. Gpu’yu tekrar yollayabilirim. İnternette gezinirken, normal kullanırken de takılmalar oluyor. Nvddlmkm.sys,ntoskernel, dxgkernel dpc latency en yüksek oluyor. Ne yapayım abi? @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

Son düzenleme: