ozifisek

Uzman
Yer
Bursa
1772449969164.webp

Örnek olarak bu sayfa ilk sayfaya kıyasla daha mı önemli? Oyun açık olmalı mı?

Main kısımda DPC spike ve en yüksek gecikmeye sebep olan sürücüleri görüntüleyebiliyorsun. Zaten sınır değeri aşınca kutuların rengi yeşilden kırmızıya dönmeye başlıyor, bir sorun varsa en kolay yoldan öyle anlarsın.

Bir sorun yok gibi. Ilk çekirdeğe en çok kesme Windows'ta yığılır, normaldir. Gecikmeyle ilgili fark ettiğiniz bir sorununuz mu var?
Evet garip bir sıkıntım var.Alışıla gelmedik bir şekilde windows sıfırdan kurulunca oyunlarda ilk 2 maç falan normalin bir tık altında bir gecikmeyle oynuyorum sonra baya berbat hale geliyor.

Evet garip bir sıkıntım var.Alışıla gelmedik bir şekilde windows sıfırdan kurulunca oyunlarda ilk 2 maç falan normalin bir tık altında bir gecikmeyle oynuyorum sonra baya berbat hale geliyor.
1772452313021.webp

1772452322271.webp

1772452339404.webp

Her şey normal gibi gözüküyor ama bu gecikmenin sebebini bir türlü bulamadım.Tek ramden kaynaklı diyenler oldu ama tek ramli yakın sistemlerde oynadığımda bir tek bende sıkıntı olduğunu gördüm kaderin cilvesi.

@ozifisek, DDR5 kullanıyorsanız çift RAM olmasa bile öyle rahatsız edici bir gecikme yaşamamanız gerekirdi. Kaldı ki LatencyMon değerleriniz genel olarak düzgün. İnternetinizi kontrol ederek başlayın, arka planda gereksiz çalışan programları kapatın, sürücülerinizi kontrol edin, tüm bunlara rağmen düzelme olmazsa öyle ikinci bir RAM bakarsınız.

@SunseTTime Peki bu latencymoonu ne kadar süre tuttuğum önemli mi çünkü değerler daha da arttı yaklaşık 40dkdır açık.İlk önce ddu ile ekran kartını tekrar kuracağım.
Bir sorun olsa bilgisayarı açar açmaz kendini hissettirir. Bende mesela daha ilk 30 saniyede DPC spike ve şiddetli gecikme giriyor, sonrasında da kafasına göre artıp azalmalar oluyor. Yine de yük altında oyun açıkken bir test edebilirsiniz. Değerler benzer kalıyorsa sorun yoktur.

Bir sorun olsa bilgisayarı açar açmaz kendini hissettirir. Bende mesela daha ilk 30 saniyede DPC spike ve şiddetli gecikme giriyor, sonrasında da kafasına göre artıp azalmalar oluyor. Yine de yük altında oyun açıkken bir test edebilirsiniz. Değerler benzer kalıyorsa sorun yoktur.
Dpc 1446 oyun açıkken artmış,cpu 0 yaklaşık 410k 1 ise 300k civarına çıkmış.