Merhaba, tespit edilen gecikme bildirimi ve program sonuçlarının olduğu görseller ektedir.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Ekran görüntüsü 2025-10-25 163815.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-25 163835.webp

Masaüstü donması Windows ile de alakalı olabilir farklı bir sürüm denediniz mi? Bir de PSU dahil tüm sistem parçalarını tek tek stres testine sokun.
Stres testi yaptım, donanımda sorun yok. SSD sağlam ama sağlığı %93 ve 45 derecede çalışıyor. Anakartımın dahili wi-fi özelliğinde problem var, bağlantı sorunu yaşatıyor. Ethernet kullanıyorum gerçi. O sebep olabilir mi? Geriye bir tek o kaldı. Ortalama üstü bir anakart da olmuş 8500 TL. Aklımda şunlar var: format ya da SSD değişimi + format, hiçbiri olmazsa son çare anakart.

Stres testi yaptım, donanımda sorun yok. SSD sağlam ama sağlığı %93 ve 45 derecede çalışıyor. Anakartımın dahili wi-fi özelliğinde problem var, bağlantı sorunu yaşatıyor. Ethernet kullanıyorum gerçi. O sebep olabilir mi? Geriye bir tek o kaldı. Ortalama üstü bir anakart da olmuş 8500 TL. Aklımda şunlar var: format ya da SSD değişimi + format, hiçbiri olmazsa son çare anakart.
SSD ile alakalı olsaydı oyunlarda problem yaşardınız. 45 derece ve %93 sağlık pek te sorun değil. SSD'nizin okuma ve yazma değerleri nasıl? Bir de HD Tune ile SSD'niz için Error Scan testini quick scan seçeneğini kapatıp yapın. Bir de S.M.A.R.T kısmının fotoğrafını atın. Anakart için de Bios üzerinden wifi'yi devre dışı bırakabiliyorsanız öyle deneyin.

SSD ile alakalı olsaydı oyunlarda problem yaşardınız. 45 derece ve %93 sağlık pek te sorun değil. SSD'nizin okuma ve yazma değerleri nasıl? Bir de HD Tune ile SSD'niz için Error Scan testini quick scan seçeneğini kapatıp yapın. Bir de S.M.A.R.T kısmının fotoğrafını atın. Anakart için de Bios üzerinden wifi'yi devre dışı bırakabiliyorsanız öyle deneyin.
S.M.A.R.T verilerini maalesef göremedim. Ancak diğer testler iyi, görselde görebilirsiniz.

Ek olarak: Kaspersky arka plan taramasının kendiliğinden sürekli açık halde olduğunu fark ettim ve onu devre dışı bıraktım. Biraz da o şekilde kullanıp deneyeyeceğim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-21 230256.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-21 230256.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 37
  • HDTune_Error_Scan_NVMe____KIOXIA-EXCERIA_G.webp
    HDTune_Error_Scan_NVMe____KIOXIA-EXCERIA_G.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 34