Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Techh 3

Uzman
Yer
Ekzosfer
Merhaba.

Hepsiburada satıcılı olarak almış olduğum Acer (Nitro 16-41-R08s) marka bilgisayarımda yaşadığım problemlerin sonucunda, teknik servisin üründe bir problem olmadığını belirtmesi ve dolayısıyla bu problemleri giderememesi sebebiyle THH'ye başvuruda bulunmak istiyorum. Satıcı olarak Hepsiburada'yı mı yoksa teknik servisten sorumlu firma olarak SMS Infocomm'u mu THH'ye vermem gerekiyor?

Ayrıca, para iadesine daha yakınım ancak ürünü tam bir yıl önce 36700 TL'ye almıştım. Direkt olarak bu tutardaki para iadesiyle beraber, bu kalibrede bir bilgisayar almam imkansız. Bu sebeplerle, enflasyon farkıyla para iadesi talebinde bulunmak istiyorum ancak bu şekilde de istediğim tutarı iade alamazsam değişim talep etmek istiyorum. Başvuru sırasında da bir adet seçeneği seçmek zorundayım. Ne yapmam gerektiğini tam olarak bilemiyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Yorumunuz için teşekkür ederim. Direkt değişim talep etmeden istediğim şekilde başvuru yapamaz mıyım? Seçenekler arasında "6502 SAYILI KANUNDA YER ALAN DİĞER TALEPLER" şeklinde bir seçenek de gözüme çarptı. Bu seçeneğin ne olduğu konusunda bir bilginiz var mıdır acaba ? Son olarak kullandığım model Hepsiburada'nın stoklarında gözükmüyor. Karar lehime sonuçlanırsa bu durumda ne olacak ?
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 11. maddesindeki ayıplı mal durumunda tüketicinin seçimlik hakları şöyle:

Ekran görüntüsü 2025-02-14 082230.webp

Ürünün tamamen aynısı olmasa da misli ile değişim talep edebilirsin. Bedel iadesi talep ettiğinde doğrudan ödediğin tutar iade edilir. İade aldığın tutarın enflasyonla beraber değer kaybetmesi, aynı parayla aynı ürünü artık satın alamama durumu başka hukuki bir problem. Bunun da çözümü var. Bu problem görseldeki 11. maddenin 6. fıkrasında bahsediliyor esasen. Bu konuda daha detaylı yardımcı olmak sanal ortamda hukuki danışmanlığa girer ve bunu tercih etmiyorum. Sorularını bu şekilde cevaplamış olayım, işin içinden tek başına çıkamazsan bir meslektaşımdan ücret karşılığı profesyonel destek alabilirsin.
Teknik servisten sorumlu firmanın yorumlarına baktım da Allah sana kolaylık versin hocam. Bu arada sorunun cevabını bilmiyorum hukuk fakültesi öğrencisi olmama rağmen. Eğer acelen yoksa okullar açıldığında hocama sorabilirim. Sonrasında sana dönüş yaparım.

Teknik servisten sorumlu firmanın yorumlarına baktım da Allah sana kolaylık versin hocam. Bu arada sorunun cevabını bilmiyorum hukuk fakültesi öğrencisi olmama rağmen. Eğer acelen yoksa okullar açıldığında hocama sorabilirim. Sonrasında sana dönüş yaparım.
Ben avukatım. Bazen unutuyorum söylemeyi.

Ayrıca sana da öncelikle bu fakülteyi tercih ettiğin için sabırlar diliyorum sevgili meslektaş adayım. :) Tüketici Hukuku dersi neredeyse her fakültede seçmeli ders olarak veriliyor. Güzel derstir, zamanı geldiğinde mutlaka al.

Öncelikle güzel düşünceniz için teşekkür ederim. Malumunuz bu THH süreci çok uzun sürdüğü için bir an önce başvuruyu gerçekleştirmek istiyorum.
Ürünün faturasında satıcı olarak kim yazıyorsa, yani sana faturayı hangi firma düzenlediyse ona karşı başvuracaksın.

Diğer sorun için de değişim talep et.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Direkt değişim talep etmeden istediğim şekilde başvuru yapamaz mıyım? Seçenekler arasında "6502 SAYILI KANUNDA YER ALAN DİĞER TALEPLER" şeklinde bir seçenek de gözüme çarptı. Bu seçeneğin ne olduğu konusunda bir bilginiz var mıdır acaba ? Son olarak kullandığım model Hepsiburada'nın stoklarında gözükmüyor. Karar lehime sonuçlanırsa bu durumda ne olacak ?

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 11. maddesindeki ayıplı mal durumunda tüketicinin seçimlik hakları şöyle:

Ekran görüntüsü 2025-02-14 082230.webp

Ürünün tamamen aynısı olmasa da misli ile değişim talep edebilirsin. Bedel iadesi talep ettiğinde doğrudan ödediğin tutar iade edilir. İade aldığın tutarın enflasyonla beraber değer kaybetmesi, aynı parayla aynı ürünü artık satın alamama durumu başka hukuki bir problem. Bunun da çözümü var. Bu problem görseldeki 11. maddenin 6. fıkrasında bahsediliyor esasen. Bu konuda daha detaylı yardımcı olmak sanal ortamda hukuki danışmanlığa girer ve bunu tercih etmiyorum. Sorularını bu şekilde cevaplamış olayım, işin içinden tek başına çıkamazsan bir meslektaşımdan ücret karşılığı profesyonel destek alabilirsin.

Son düzenleme:
Çözüm
Ben avukatım. Bazen unutuyorum söylemeyi.

Ayrıca sana da öncelikle bu fakülteyi tercih ettiğin için sabırlar diliyorum sevgili meslektaş adayım. :) tüketici hukuku dersi neredeyse her fakültede seçmeli ders olarak veriliyor. Güzel derstir, zamanı geldiğinde mutlaka al.

Güzel yorumun için teşekkür ederim. Tüketici hukuku seçmeli dersi vardı ama onun yerine daha çok ilgimi çektiği için kriminolojiyi tercih ettim. Tüketici hukukunu da artık seneye alırım çünkü okulum maalesef 1 sene uzadı. Derslerde yeteri kadar başarılı olamadım😞.

Güzel yorumun için teşekkür ederim. Tüketici hukuku seçmeli dersi vardı ama onun yerine daha çok ilgimi çektiği için kriminolojiyi tercih ettim. Tüketici hukukunu da artık seneye alırım çünkü okulum maalesef 1 sene uzadı. Derslerde yeteri kadar başarılı olamadım😞.
Bu yaşlarda Ceza Hukuku hep ilgi çekiyor farkındayım. Ancak eğer uygulamacı olacaksan pratikte kriminolojinin sana pek faydası olmayacak. En azından fakültede 1 dönem verilen, muhtemelen 2 kredilik bir ders beklenilen faydayı sağlamıyor. Bir sonraki ders seçim döneminde haber ver, tavsiyelerde bulunabilirim. :)

Bu yaşlarda ceza hukuku hep ilgi çekiyor farkındayım. Ancak eğer uygulamacı olacaksan pratikte kriminolojinin sana pek faydası olmayacak. En azından fakültede 1 dönem verilen, muhtemelen 2 kredilik bir ders beklenilen faydayı sağlamıyor. Bir sonraki ders seçim döneminde haber ver, tavsiyelerde bulunabilirim. :)

Tamamdır, bir dahaki ders seçim döneminde şayet unutmazsam size danışacağım hocam.