Karamell

Başarılı
Merhaba,

Xbox Games'ten Need for Speed Heat indirdim oynamaya çalıştım fakat kasıyor bu sistemde kasması normal mi?

İlk 2K ultrada denedim FPS neredeyse 0 veriyordu Full HD de deneyince ise (1920x1200) 20 30 FPS arası grafikleri hıgh yapınca 10 FPS falan artıyor medium yapınca ise 30 40 FPS arası.

Bir sürü oyun oynadım bu sistemde 2K ultrada her oyunu rahatlıkla 60 FPS üstü oynatıyor ayrıca ilk defa bu kadar çok ısındı laptop.

Merhaba,

Xbox Games'ten Need for Speed Heat indirdim oynamaya çalıştım fakat kasıyor bu sistemde kasması normal mi?

İlk 2K ultrada denedim FPS neredeyse 0 veriyordu Full HD de deneyince ise (1920x1200) 20 30 FPS arası grafikleri hıgh yapınca 10 FPS falan artıyor medium yapınca ise 30 40 FPS arası.

Bir sürü oyun oynadım bu sistemde 2K ultrada her oyunu rahatlıkla 60 FPS üstü oynatıyor ayrıca ilk defa bu kadar çok ısındı laptop.
Öncelikle bu sistemde kasması normal değil.

Daha önce spesifik olarak sadece bir oyunda yaşadığım kasma problemini aşağıdaki şekilde çözmüştüm. Denemenizde yarar var.

Windows Ayarları - Grafik Ayarları (Ekran kısmında alt başlık olarak "İlgili Ayarlar" başlığında 2.seçenekte yer alıyor.) Seçenekler kısmında Heat'i görebiliyorsanız sıkıntı yok. Göremiyorsanız ise ekleme kısmından "Masaüstü uygulaması ekle" seçeneğiyle beraber oyunun kurulu olduğu dosyaya gidiniz ve akabinde .exe uzantılı dosyayı ekleyiniz. Onun ardından ayarları kendiniz yapılandırarak (Üstüne bir sol tık ardından "Seçenekler") NVİDİA ekran kartını seçiniz.

Son düzenleme:
Öncelikle bu sistemde kasması normal değil.

Daha önce spesifik olarak sadece bir oyunda yaşadığım kasma problemini aşağıdaki şekilde çözmüştüm. Denemenizde yarar var.

Windows ayarları - grafik ayarları (ekran kısmında alt başlık olarak "ilgili ayarlar" başlığında 2.seçenekte yer alıyor.) Seçenekler kısmında Heat'i görebiliyorsanız sıkıntı yok. Göremiyorsanız ise ekleme kısmından "masaüstü uygulaması ekle" seçeneğiyle beraber oyunun kurulu olduğu dosyaya gidiniz ve akabinde .exe uzantılı dosyayı ekleyiniz. Onun ardından ayarları kendiniz yapılandırarak (üstüne bir sol tık ardından "seçenekler") NVIDIA ekran kartını seçiniz.

Dediğinizi ayarlara baktım seçenekler kısmında heat gözüküyor Windows otomatik seçsin ayarını RTX 4070 yaptım fakat hala aynı FPS çok düşük ve kasıyor.