bymfw4

Uzman
Yer
Bayerische Motoren Werke AG
Merhabalar... Acer Nitro 5 AN515-44 laptopum var (GTX 1650 Ti - Ryzen 5 4600H - 16 GB RAM). Çok rahat LoL oynayabilecekken oyunda bazen FPS'im normal 90-120 iken bazen (ki sıklıkla oluyor) 20-50 civarlarında oluyor ve oyun çok ciddi şekilde takılmaya, kasmaya başlıyor. Örneğin az önceki maçta oyun başında 80 FPS civarı oynarken dakika 15'ten sonra FPS'im 20-60 arasında gezdi ve FPS'ten ziyade oyun çok ciddi takıldı, kastı. Oyundayken görev yöneticisinden de baktığımda işlemci kullanımı %40 civarındaydı. Sürücülerim, Windows'um güncel, yeni format atıldı.

Merhaba... Acer Nitro 5 AN515-44 laptopum var (GTX 1650 Ti - Ryzen 5 4600H - 16 GB RAM). Çok rahat LoL oynayabilecekken oyunda bazen FPS'im normal 90-120 iken bazen (ki sıklıkla oluyor) 20-50 civarlarında oluyor ve oyun çok ciddi şekilde takılmaya, kasmaya başlıyor. Örneğin az önceki maçta oyun başında 80 FPS civarı oynarken dakika 15'ten sonra FPS'im 20-60 arasında gezdi ve FPS'ten ziyade oyun çok ciddi takıldı, kastı. Oyundayken Görev Yöneticisi'nden de baktığımda işlemci kullanımı %40 civarındaydı. Sürücülerim, Windows'um güncel, yeni format atıldı.

Bu durumda bakılacak ilk konu" sıcaklık "

Hayır.

Bu durumda bakılacak ilk konu" sıcaklık "
Sıcaklıkla ilgili olduğunu pek düşünmüyorum. Zira bazen bilgisayarı açıp direkt oyuna girdiğimde aynı sorunu yaşadığım oluyor. Ayrıyeten sorunu yaşadığımda fiziksel olarak elimle dokundum laptopun işlemci ve ekran kartı çipinin bulunduğu yere ve çok sıcak değildi, sıcak olduğunda anlayabiliyorum, ağır oyunlarda ciddi ısınıyor o kısımlar.

Hayır.

Sıcaklıkla ilgili olduğunu pek düşünmüyorum. Zira bazen bilgisayarı açıp direkt oyuna girdiğimde aynı sorunu yaşadığım oluyor. Ayrıyeten sorunu yaşadığımda fiziksel olarak elimle dokundum laptopun işlemci ve ekran kartı çipinin bulunduğu yere ve çok sıcak değildi, sıcak olduğunda anlayabiliyorum, ağır oyunlarda ciddi ısınıyor o kısımlar.

Sıcaklık değerlerine OSD'den bakıp konuşmak gerekli. LoL dediğin oyun hafif olsa da CPU yük anında frekans düşüyor olabilir elleyerek yorum zor.

Tamam, anladım. Çökmemiş Windows arama çubuğuna "Event Viewer" yaz. Olumsuz bir şey varsa, orada "Error" veya "Warning" diye yazar.

Son düzenleyen: Moderatör: