Bütçe
34000
Evet, benim de ilgimi çekti. Belki batarya Wh değeri daha yüksektir bazı parti ürünlerde. LOQ'larda da opsiyonel olarak 80Wh takan var bataryayı.
Nitro 16'lar 90Wh saat ile geliyorda belki başka bir markaya geçmişlerdir. Arkadaşımda 4070 7840HS 2023 modeli var 5-6 saat anca alıyordu. Test güncelse 2025 modellerinde başka markaya geçmiş olma ihtimalleri var veya daha iyi optimize etmiş olabilirler.

Benim Lenovo batarya konun da sürünüyor. Hatta 6 yıllık MSI i7 işlemcim ile aynı performansı gösteriyor. 3.5-4 oyunda en fazla yarım saat gidiyor. Su gibi batarya gidiyor.
Ben diz üstü alacak olsam içinin resimlerine bakarım soğutma sistemi ne bakar hangisinde bakır boru fazla ise onu alırım.

Tam dolum kapasitesi:

58.98 Wh

Orijinal tasarım kapasitesi:

60.00 Wh

Maksimum 34K.

Pilde kullanacağım zamanlar olacağı için pil ömrüne az da olsa önem veriyorum. Yani 2 3 saat gideceğine 4 5 saat gitse yeterli benim için, fazlasına gerek yok. Bütçem maksimum 34K. Pil ömrü açısından daha iyi bir cihaz önerir misiniz?

Birde i5 12450HX işlemcili Lenovo LOQ'lar sorunlu olduğu için hiç risk almamak istiyorum.

Maksimum 34K.

Pilde kullanacağım zamanlar olacağı için pil ömrüne az da olsa önem veriyorum. Yani 2 3 saat gideceğine 4 5 saat gitse yeterli benim için, fazlasına gerek yok. Bütçem maksimum 34K. Pil ömrü açısından daha iyi bir cihaz önerir misiniz?

Birde i5 12450HX işlemcili Lenovo LOQ'lar sorunlu olduğu için hiç risk almamak istiyorum.
TUF A15 alabilirsiniz hocam senaryoya bağlı +8 saatleri rahat görüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu iyi gibi üstte bir arkadaş önermiş ama bu modelde ısınma sorunu var diyorlardı.

Isınma sorunu var hocam sanırım bazı modellerinde.
Tehlikeli ısı değerlerinde değil F/P olarak piyasaya göre iyi durumda. Muadillerine göre sessiz ve çok iyi pil ömrü sunuyor bu segment cihazların çoğunda kusur vardır. Ama sorun çıkarmaz 60 derecelerde olmaz tabii CPU 80-90 civarında olur yük altında laptop CPU'lari için çok normal değerler. Altını biraz havalandırırsınız işlemciye de G-Helper üzerinden 35W limit koyarsınız kullanırsınız muadili bence yok. LOQ 7435HS var ama pil ömründen sizi üzebilir.

Tehlikeli ısı değerlerinde değil F/P olarak piyasaya göre iyi durumda. Muadillerine göre sessiz ve çok iyi pil ömrü sunuyor bu segment cihazların çoğunda kusur vardır. Ama sorun çıkarmaz 60 derecelerde olmaz tabii CPU 80-90 civarında olur yük altında laptop CPU'lari için çok normal değerler. Altını biraz havalandırırsınız işlemciye de G-Helper üzerinden 35W limit koyarsınız kullanırsınız muadili bence yok. LOQ 7435HS var ama pil ömründen sizi üzebilir.
Attığım linkteki modele bütçem yetmeyebilir. Aynı işlemciye sahip(Ryzen 5 7535HS) RTX 4050 ekran kartlı bir Asus Tuf olsaydı onu alırdım. Asus Tuf F15'ler hakkında ne düşünüyorsunuz hocam?

Attığım linkteki modele bütçem yetmeyebilir. Aynı işlemciye sahip(Ryzen 5 7535HS) RTX 4050 ekran kartlı bir Asus Tuf olsaydı onu alırdım. Asus Tuf F15'ler hakkında ne düşünüyorsunuz hocam?
F15 pek önermem hem intel işlemciler çok verimli değil ve çok daha fazla ısınıyor bu kasada. Bütçeniz yetmezse tekrar sorarsınız ne alacağınızı 4050 7535HS ise F/P olarak önemli çünkü 4050 düşük VRAM'li. İkinci elde çok rahat 23-24K'ya temiz bulursunuz o modeli.