Physic
Üstün
Yıllardır HP markasını kullanıyorum ama o iki seçenek arasında Nitro 16 ezer geçer.
Çok gömülecek bir bilgisayar değil HP Victus 16. Ha aynı fiyata veya daha uygun Nitro 16 olursa almak tabii mantıklı. Neden daha iyi ekran paneli olan laptop kullanılmasın ki? Ryzen 5 7640HS modeli limit sayılacak kadar limitli değil hatta fark edilmeyecek kadar bir limit olmadığını diyor herkes. Oyunlarda limitli denen Ryzen işlemcili model daha iyi FPS alıyordu Cihaz TV testinde. Intel modelleri olabilir bak onlar çok fazla güç isteyen işlemciler, gücü verirse ısınır bu bilgisayar sıvı soğutmaya sahip değil. Bataryası gömecek kadar kötü değil, Ryzen modeli daha düşük güçte yüksek performans sağladığı için ortalama 4 ila 4.5 Saat %'20'e kadar kullanabiliyor. Oyuncu laptoplarda ayrıca çok iyi batarya performansı beklememek lazım.Nitro 16 çok fena yapar valla Victus'u.
Paneli daha iyi, bataryası daha iyi, klavyesi daha iyi, Victus'lar stok olarak limitli geldiği için işlemcisi kâle almaya gerek yok işlemciyi. 12500H'li Nitro, 13500H'li Victus'lardan daha iyi sentetik test sonucu alıyor.
Soğutması enfes Nitro 16'ların, 4 tane egzoz ve sıvı metal olduğu için bütçesinde rakipsiz.
HP'nin tek iyi olduğu yer muhtemelen tasarım ve teknik servis. Sırf ikisi içinde dediklerimden vazgeçmek saçmalık olur.
Aynı fiyata her özelliği daha iyi olan Nitro 16 varken baya gömülecek bir cihaz Victus 16. Haketmiyor fiyatını.Çok gömülecek bir bilgisayar değil HP Victus 16. Ha aynı fiyata veya daha uygun Nitro 16 olursa almak tabii mantıklı. Neden daha iyi ekran paneli olan laptop kullanılmasın ki? Ryzen 5 7640HS modeli limit sayılacak kadar limitli değil hatta fark edilmeyecek kadar bir limit olmadığını diyor herkes. Oyunlarda limitli denen Ryzen işlemcili model daha iyi FPS alıyordu Cihaz TV testinde. Intel modelleri olabilir bak onlar çok fazla güç isteyen işlemciler, gücü verirse ısınır bu bilgisayar sıvı soğutmaya sahip değil. Bataryası gömecek kadar kötü değil, Ryzen modeli daha düşük güçte yüksek performans sağladığı için ortalama 4 ila 4.5 Saat %'20'e kadar kullanabiliyor. Oyuncu laptoplarda ayrıca çok iyi batarya performansı beklememek lazım.
Hep Victus 16 gömülmüş bende eski Aspire ve Nitro 5 kullanıcı tecrübesi olarak Acer'i kötüleyeyim. Servisi rezalet herkes biliyor. Kronik sıkıntı çıkma ihtimali yüksek. Yazılım desteği zayıf bundan kaynaklı sorunlarla uğraştıracak.
İntel işlemci için 5 saat oldukça iyi, Nitro 16'nın bataryasının iyi olduğunu söyleme sebebim 90WH bataryaya sahip olması, Victus 16'da 70'ti diye hatırlıyorum.@337 Victus 16 kullanıyorum şu an. Tasarruf modunda 5 saat üstü ekran süresi alınıyor. Panel çok iyi değil ve parlaklığı 250 nit ve evet, bayağı düşük. 13500H kullanıyorum ve elzem durumlar hariç ısı ve limit sorunum olmadı. GPU Cyberpunk'ta bile 67-68'i geçmedi. Nitro 16 ile aynı fiyatsa alınmaz ama genellikle Nitro 16 daha pahalı oluyor diye hatırlıyorum.
Fiyatın daha pahalı olmasının bir sebebi de vardır belki de hocamAynı fiyata her özelliği daha iyi olan Nitro 16 varken baya gömülecek bir cihaz Victus 16. Haketmiyor fiyatını.
Intel modelini kullanmadığım için yorum yapamam. Ben süre olarak en iyi ihtimali söyledim. Tabii tasarruf modlarını, parlaklığı düşürünce daha iyi sonuçta verebilir. Normal modda ki süreyi söyledim. Her kullanıcı bizim gibi ayrıntıyı bilemez. İşte limitmiş oymuş buymuş diye nereden gömelim diye yorum yapıyor herkes. Ekranı gömersin de şimdi batarya eklemişler, aslında limit olmayan denilen cihazda daha fazla güç harcayacağı için aynı duruma denk geliyor bataryası da. Ekranda LOQ ekranı gibi çok kötü değil, LOQ ile yan yana karşılaştırsalar Victus 16'ın ekranı ve ghosting daha iyi olduğunu anlayacaklar. Ekran ne kötü ne de daha iyi normal iyi denilecek ekrana sahip ve bu ekranda normal kullanıcıyı rahatsız etmeyecek ekranı var. Nitro 5 modelin ekranı beyazlar daha gri kırmızılar daha kötüydü mesela bu şikâyetten sonra Nitro 16'a paneli yenilemişler. Zaten yeni 14. nesil Victus 16 ekranı gömemezler onun ekranı 7 ms tepki süresi, IPS, mikro kenarlı, yansımasız, Düşük Mavi Işık, 300 nit, %100 sRGB.@337 Victus 16 kullanıyorum şu an. Tasarruf modunda 5 saat üstü ekran süresi alınıyor. Panel çok iyi değil ve parlaklığı 250 nit ve evet, bayağı düşük. 13500H kullanıyorum ve elzem durumlar hariç ısı ve limit sorunum olmadı. GPU Cyberpunk'ta bile 67-68'i geçmedi. Nitro 16 ile aynı fiyatsa alınmaz ama genellikle Nitro 16 daha pahalı oluyor diye hatırlıyorum.
Nvidia'da(MUX'da) kullanınca parlaklığı +50nit daha artıyor hocam.
AMD olanı ayarlayamadım zaten bana kötü gelmiyor ekran renkleri. Nitro 5, Lenovo IdeaPad 3, Aspire 3, ThinkPad ve Casper gibi markalar kullanınca ekranı onlara göre kötü gelmedi. Hem IPS hem de TN idi kullandığım modellerin.