mr.esat

Üstün
Eski yadigar 2200G'li masaüstüne Linux Mint kurdum, o kadar rahat hissettirdi ki tertemiz her şey.
Linux öğrenmek istiyordum, hoşuma gitti. Acaba Nitro 5'ime kursam nasıl olur?

12500H / 4050 var. AN515 58, 2022 sonrası çıkan kasalardan. MUX'a sahip. Nitro Sense olayı nasıl çözülüyor? Klavye ışık ayarı nasıl oluyor? Ayrıca kullanan varsa Windows'a göre ekran süresi nasıl?

Çalışır. Bu modelde Debian 13 kullandım. Klavye ışığını yönetemedim sadece. Onun dışında bu cihazda Debian kullanmayı bırak, Debian ISO'ları bile ürettim. Ben de bu model varken "Debian 13, Ubuntu 24.04" kullandım. Debian 12 ise Wi-Fi sürücüsünü tanımamıştı. O da çekirdek güncelleyince düzeldi.

Elimde kalan ekran görüntüsünde Acer Nitro 5 AN515-58'de Debian 13 çalıştırdığımı görebilirsin: https://techolay.net/sosyal/konu/acer-nitro-an515-58-modeli-32gb-ram-desteklemektedir.92988/

1748451235598.webp

Birkac temel konuda bilgilendireyim. Ben Dual Boot kullaniyorum 4050 12450H Nitro 5'imde. 2 saat fazla gidiyor Linux'da pil omru. Nitro Sense'i Dual Boot kurdugumdan dolayi Linux'da denemedim.
Ben de dual boot düşünüyorum aslında. Boşta bir M2 portu var, oraya 1 TB'lik bir SSD alırsam hem onu depo olarak kullanırım, bu mümkün mü bilmiyorum tabi. Hem de ikinci bir OS diski olarak kullanırım.
Normalde 4-5 saat veriyor ekran süresi baya düşük işlemci kullanımı ile. Kendim limitledim. Acaba Linux ile kaç vericek, üzerine bu mintin XDF'mi öyle enterasan hafif olanını indirsem uçar gibi geliyor.
Çalışır. Bu modelde Debian 13 kullandım. Klavye ışığını yönetemedim sadece. Onun dışında bu cihazda Debian kullanmayı bırak, Debian ISO'ları bile ürettim. Ben de bu model varken "Debian 13, Ubuntu 24.04" kullandım. Debian 12 ise Wi-Fi sürücüsünü tanımamıştı. O da çekirdek güncelleyince düzeldi.

Elimde kalan ekran görüntüsünde Acer Nitro 5 AN515-58'de Debian 13 çalıştırdığımı görebilirsin: https://techolay.net/sosyal/konu/acer-nitro-an515-58-modeli-32gb-ram-desteklemektedir.92988/

Eki Görüntüle 151125
Fan ayarı mümkün mü peki?

@Simon, Hocam bir de 2 saat fazla derken, kaç saatti Windows 11'de kaça çıktı Linux'ta? Bir de hangi dağıtımı kullanmıştın, Debian da bir dağıtım herhalde. Çok karışık terimler var enteresan bir dünya.

NitroSense Linux üzerinde resmi olarak bir desteği yok.
Soğutma ayarı konusunda uyumlu bir uygulama bulmanız iyi olur ben kullandığım zamanlarda cihazın fanı işlemci gücüne göre artıp azalıyordu ek bir cihazınız ile uyumlu bir uygulama bulursanız ısınma konusunda problem yaşamazsınız klavye ışığı konusunda renk yönetimi bazen sıkıntı olabiliyor ancak belirli dağıtımlarda tek renk yanıyor.
Linux'ta tlp üzerinden güç yönetimini cihazınız destekliyorsa yönetebilirsiniz.

Ben de dual boot düşünüyorum aslında. Boşta bir M2 portu var, oraya 1 TB'lik bir SSD alırsam hem onu depo olarak kullanırım, bu mümkün mü bilmiyorum tabi. Hem de ikinci bir OS diski olarak kullanırım.
Normalde 4-5 saat veriyor ekran süresi baya düşük işlemci kullanımı ile. Kendim limitledim. Acaba Linux ile kaç vericek, üzerine bu mintin XDF'mi öyle enterasan hafif olanını indirsem uçar gibi geliyor.

@Simon, Hocam bir de 2 saat fazla derken, kaç saatti Windows 11'de kaça çıktı Linux'ta? Bir de hangi dağıtımı kullanmıştın, Debian da bir dağıtım herhalde. Çok karışık terimler var enteresan bir dünya.
Ben limitlemedim. Gundelik kullanimda bile her seyi performans moduna aldim. Tabii bu ekran suresini bayagi dusuruyor. Ben de 3 saat civari veriyor Windows'da. Linux'da ise 5 saat. Arch kullaniyorum.