Yakında incelemesini yazarım, büyük ihtimalle üşenmezsem. Rezil S23 Ultra ile takaslayıp bunu aldım, güzel alet.
Testler Windows 10'da, Defender kapalı, hiçbir güncelleme yapılmamış, tüm sürücüler kurulu şekilde yapıldı. Şu anlık video çekmeye üşendim, sonrasında çeker yüklerim.
- Intel Core i5-12450H
- RTX 3050 laptop GPU (4 GB)
- 16 GB RAM (tek kanal)
- 512 GB M.2 SSD.
Forza Horizon 4: Yüksek ayarlar, dinamik ayarlar açık şekilde 90 ile 110 arası.
Forza Horizon 5: Yüksek ayarlar 90 FPS fakat kare atlama mevcut. Pek oynamadım, belki haritayı yüklemediği içindir. Orta ayarlara aldım, yine aynısı oluyor çünkü. Oynadığım zaman bunu sonra güncellerim.
Dying Light 1: Yüksek ayarlar, görüş mesafesi %25, 100-120 arası gidip geliyor. Çok yoğun yere bakıldığı zaman 80-90 görebiliyor.
Warframe: Yüksek-orta ayarlar, normal oynayışta 80 ile 100 arası gidip geliyor. Steel Path'te ise gelen ilk dalgada 50-60 bandına düşüyor.
Prototype 2: Yüksek ayarlar, 60 Hz kilitli olursa sorunsuz, yağ gibi akıyor, takılma olmadan. (Pençeyi kazanılan görevde askeri öldürmek görevi verdiğinde bug oluyor. Görev Yöneticisi'nden benzeşmeyi ayarla kısmından işlemci 0 ve 1 açmanız gerekiyor. Sadece 0 olursa işe yaramıyor. Dün 1 saat uğraşarak böyle çözdüm.)
Subnautica 1: Yüksek ayarlar, genel olarak 130-140 alıyor fakat Aurora patlayana kadar oynamadım, belki patladıktan sonra düşer.
Cities: Skylines 1: Yüksek ayarlar, ilk harita yüklenmesi nispeten hızlı oluyor. Boş harita kısmında 144 FPS alıyor fakat şehir kurmadım (test eden adama bak, oyunu oynamamış).
Need for Speed Most Wanted 2012: Yüksek ayarlar, 60 akıyor, takılma ve fizik sorunu olmuyor.
Rezil bir liste olduğunu farkındayım, fikir vermesi açısından yazdım. 3050'ye fazla önyargılıydım, 1030'un hafif güçlü hali sanıyordum ama yine gideri varmış. Tek kanal RAM olduğu için de FPS'ler böyle olabilir, özellikle Warframe'de.