Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erysngl

Başarılı

Merhaba, cihazımda Secure Boot sertifika güncellemesiyle ilgili bir uyarı alıyorum. Videodaki yöntemle kontrol ettiğimde şu hatayı görüyorum:

1782371958260.webp

"Güvenli önyükleme açık, ancak cihazınız donanım veya üretici yazılımı sınırlamaları nedeniyle otomatik Güvenli Önyükleme sertifika güncelleştirmesini desteklemiyor."

Sistem Bilgileri:

• Model: Acer Nitro 5 AN515-58-71SD
  • İşlemci: Intel Core i7-12700H
  • Ekran Kartı: RTX 4060
  • RAM: 32 GB
  • Güncel BIOS Sürümü: Insyde Corp. V2.19, 1. 12.2025

Çözüm
Windows'un hangi sürümündesiniz? Windows Update servisini kapatmış mıydınız?

Önce BIOS güncellemesi gelmiş mi kontrol edin.

Sonra şunu deneyin:
Temizleme aracını çalıştırıp tüm sistemi baştan optimize edin ve Windows Update belleğinin de boşalmasını sağlayın:
Ardından tekrar Windows Update çalıştırıp tüm güncellemeleri kurun. Sistemi yeniden başlatın ve tekrar kontrol edin.
Windows'un hangi sürümündesiniz? Windows Update servisini kapatmış mıydınız?

Önce BIOS güncellemesi gelmiş mi kontrol edin.

Sonra şunu deneyin:
Temizleme aracını çalıştırıp tüm sistemi baştan optimize edin ve Windows Update belleğinin de boşalmasını sağlayın:
Ardından tekrar Windows Update çalıştırıp tüm güncellemeleri kurun. Sistemi yeniden başlatın ve tekrar kontrol edin.

Çözüm
Aynı sorun bende de vardı. Cihaza format atınca sorun çözüldü. Ancak hemen format atmayın ön yükleme kapalı olduğundan Windows yüklenmiyor. Yalnızca teori ama cihazı teknik servise gönderdiğimde C'de olan Windows D ye çekilmiş halde geldi(SSD de Windows bileşenleri vardı?). Hatayı da bu zamanlarda almaya başladım. Belki bundan olabilir diye düşünüyorum.