Acer Nitro 5 BIOS'a girmeme sorunu

Cengiz 4

Uzman
Öncelikle merhaba. Özetlemem gerekirse birkaç hafta önce Valorant oynayabilmek için Secure Boot'u açtım (Windows 11 kullanıyorum). Şimdi ise Dual boot yapmak için yanına Fedora kuracaktım ve Secure Boot'u kapatmam gerekiyordu. BIOS'a girmeye çalışıyorum ancak BIOS hiçbir şekilde açılmıyor; ekranın en sol üstünde "_" (alt tire) çıkıyor ve BIOS görüntü vermiyor.

Şunu da eklemem gerekir ki BIOS'umda şifre vardı; daha önceden Secure Boot'u açıp kapatabilmek için şifrelemek zorunda kalmıştım ve öyle kalmıştı. Acaba bundan dolayı mı açılmıyordur bilmiyorum. Fedora kuracağım USB'yi de Ventoy ile kullanıyorum ancak onu da boot edemiyorum. Boot etmeye çalıştığımda "perform mok management" ekranı açılıyor. Ne yapmam gerek bilmiyorum; yol gösterenler için şimdiden teşekkürler. Ekleme: Secure Boot kapalı olduğu zamanlar BIOS, şifreyi girdiğimde normal açılıyordu.

Son düzenleme:

Windows'u açıp Shift tuşuna basılı tutarken yeniden başlata basmayı dener misin? Cihaz tekrar açıldığında Windows seni şöyle bir ekranla karşılaması gerek:

Bu menüden troubleshoot bastıktan sonra görseldeki yere girip restart basarsan cihazın otomatik tuşa basmana gerek kalmadan BIOS'a girmesi gerek:

Böyle denemiştim hocam girmiyor bu şekilde.

Hocam RTC pili nedir, cihaz laptop.

BIOS bilgilerini güç olmasa bile saklamaya sağlayan pil çoğu cihazda artık direk bataryaya bağlı olur bu sistem fakat Acer hala Swift ve çoğu Nitro modellerinde RTC pili kullanıyor.

BIOS bilgilerini güç olmasa bile saklamaya sağlayan pil çoğu cihazda artık direk bataryaya bağlı olur bu sistem fakat Acer hala Swift ve çoğu Nitro modellerinde RTC pili kullanıyor.

Eki Görüntüle 225018

Evet hocam cihazımda bu pilden var bataryanın tam altında daha önce kasanın içini açtığımda görmüştüm, sanırım soketini çıkarıp 1-2 dk bekleyip tekrar taktığımda sorunum çözülür?

Çıkarıp 2 dakika bekleyebilirsin ve güç tuşuna bir kez bas tetik alıp boşa atsın enerjiyi lakin bu şifreyi kaldırmaz sadece olası hataya sebebiyet verebilecek şeyleri sıfırlar. Eğer hala o tire varsa sistemde SSD olmadan BIOS'a girmeyi dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…