Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ismailhemsire

Başarılı
Merhaba. Elimde RTX 3050, Intel i5, 16 GB RAM olan PC'nin ekran titremesi problemi vardı. Intel grafik kartından ayarları güncelledim ve
titreşimi giderdim ama FurMark'da 18 FPS göstermekte, oyunda 120 FPS göstermekte. Bu bir sorun mudur? Nasıl test edebilirim? Ayarları ve sürücüleri güncelledim.

Başka ne yapabilirim?

IMG_20241120_204939.webp

Çözüm
Furmark2 de ayar yapamadım ayrıca cihaz şarja takılı değildi 30fps aldım
Takılı değilse gayet normal bir değer, takıp deneyin.
Ekran kartı arızalı olma ihtimali var mı?
Arızalı olsa test yaptığınız sıra ekran kapanırdı, bir sorunu yok.
intel power saving ayarını kapatınca titreme sorumu olmadı
Kurduğunuz driver'ları Intel'in sitesinden değil Acer'in sitesinden kurun, benzer bir problemi sırf Intel'in sitesinden kurduğum için yaşamıştım.
FurMark ayarlarınızı gözden geçirin. Ayarların hepsi yüksekse düşük FPS almanız normal. Her şeyden önce RTX 3050 öyle aman aman bir kart değil zaten ve dizüstü kullanıyorsunuz. Bu tarz dış etmenler de sizin FurMark'da düşük performans almanıza etki edebilir. Lakin oyun oynarken herhangi bir sorun olmuyorsa çok da endişelenecek bir şey olmadığını söyleyebilirim.

Benzer sistemde (i5-13500H, RTX 3050 6GB Laptop GPU) 60-70FPS alıyorum 1080P ayarında, hangi ayarlarda açtınız FurMark'ı?
Furmark2 de ayar yapamadım ayrıca cihaz şarja takılı değildi 30fps aldım sniper elite 4 ultra ayarlarda 120fps en düşük aldığım fps değerliydi

Merhaba. Elimde RTX 3050, Intel i5, 16 GB RAM olan PC'nin ekran titremesi problemi vardı. Intel grafik kartından ayarları güncelledim ve
titreşimi giderdim ama FurMark'da 18 FPS göstermekte, oyunda 120 FPS göstermekte. Bu bir sorun mudur? Nasıl test edebilirim? Ayarları ve sürücüleri güncelledim.

Başka ne yapabilirim?

Eki Görüntüle 100331
Ekran kartı arızalı olma ihtimali var mı? Testte düşük evet ama Oyunlarda sorun yaşamadım iade etmek istemiyoruz sonra sorun çıkarsa içime kurt düşüyor. 1Defa oldu intel power saving ayarını kapatınca titreme sorumu olmadı

Furmark2 de ayar yapamadım ayrıca cihaz şarja takılı değildi 30fps aldım
Ekran kartı arızalı olma ihtimali var mı?
intel power saving ayarını kapatınca titreme sorumu olmadı
Kurduğunuz driver'ları Intel'in sitesinden değil Acer'in sitesinden kurun, benzer bir problemi sırf Intel'in sitesinden kurduğum için yaşamıştım.

Çözüm

Güncellemeler ayarlar kısmından geldiği için otomatik kuruldu. Dediğiniz gibi tüm driver paketleri Acer sitesinden kurdum şu anlık bi problem oluşmadı