Sorunun detayları:
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda arkada hiçbir oyun açık değilken, yani sistem tamamen boştayken veya hafif yükteyken (%10 CPU kullanımı) NitroSense üzerinde işlemci sıcaklığım 81°C - 89°C arasında çılgınlar gibi dalgalanıyor. Anlık olarak 89'u görüp saniyeler içinde 77-82 derecelere düşüyor ve tekrar fırlıyor.
Bilgisayarda hiçbir şey yapmıyorken bile fanlar arkada çok sesli, gürültülü ve yüksek devirde (3400 - 4000 RPM) çalışıyor. Cihaz boşta olmasına rağmen sürekli oyun oynuyormuşum gibi bağırıyor ama sıcaklığı yine de düşüremiyor.
CraftRise (Minecraft) gibi hafif bir oyunu açtığımda ise işlemci sıcaklığı direkt 90°C tepe noktasına ulaşıyor. İşin garip kısmı, Görev Yöneticisi'nde dahili grafik birimim (GPU 1 - Radeon) ve harici ekran kartım (RTX 3050) 47°C - 53°C arasında gayet serin çalışırken, sadece CPU çekirdekleri bu durumda.
Görselleri ekte paylaşıyorum. Sizce bu durumun sebebi nedir ve ne yapmam gerekir? Nasıl düzelir?
Aslında o yapmadı, çırakları yaptı. Belki çırakları tecrübesizdi diyeceğim de bilemem. Kendisi 10-15 senelik bilgisayarcı. Ama 6 ayda bir demesi, garip bir durum. En az 1 sene olmalı.
Thermal pad yaklaşık 1 yıl götürüyor. Normal macun maks 3-4 ay. 1 sene önce taktığım heilos daha yeni etkisini kaybetmeye başladı (doğrudan thermal pad yüzünden olduğunu sanmıyorum, 1 senedir fanları temizlemedim. fanları temizleyince padin de değişmesi gerekiyor.)
@Trina Merhaba, laptop bakımından sonra fan ile heatsink arasında olan siyah hava yönlendirme bandının/süngerin bir tanesinin takılmadığını fark ettim, parça şu an bende duruyor. Bu önemli bir şey mi, sıcaklıklara ciddi etkisi olur mu?
@Trina Merhaba, laptop bakımından sonra fan ile heatsink arasında olan siyah hava yönlendirme bandının/süngerin bir tanesinin takılmadığını fark ettim, parça şu an bende duruyor. Bu önemli bir şey mi, sıcaklıklara ciddi etkisi olur mu?
1 yılda nasıl bitiyor termal macun anlamadım benim eski emektarı i5 4200H ve GTX 950M olan makineyi 2 yılda bir yapıyorum Max gördüğüm 76 derece işlemci 69 derece GPU FurMark'ta bile.