Acer Nitro 5 RAM ekleme sonrasında Windows donuyor

Farklı marka kullansa dahi problem olmaması lazım. Çünkü RAM'lerin XMP profili yok ikisi de JEDEC standartını kullanıyor.

Zaten sizin attığınız ilandaki RAM'i aldım. Satıcı bile birebir aynı. Üstte de yazdım zaten. İçinde gelen Ram crucial değil, SK Hynix

Zaten sizin attığınız ilandaki RAM'i aldım. Satıcı bile birebir aynı.
O zaman satıcı bozuk ram satmış olmalı şimdi yorumlara da baktım zaten. Sizin cihazınızda ki fabrikasyon ram Hynix mi? Crucial mı? Ona göre aynısını arayacağım.

@Androidin50tonu Hocam diğer Hynix belleğinizin seri numarasına göre de bunu buldum.

BIOS'tan SAGV ayarını kapatıp dener misin?

Tartışmayı sevmediğim için tekrar yorum yazmak istemedim. @MiniRayss
Bir şey öğrenmişsiniz ve onu mutlak doğru sanıyorsunuz ama onu da yanlış öğrenmişsiniz.
O bahsettiğiniz seri numaraları uyuşması meselesi aynı marka RAM'ler için sözkonusu olan bir durum farklı marka RAM'ler için değil.

Farklı marka RAMlerde DRAM'ın üreticisinin ve serisinin aynı olması uyumluluk şansını sadece artırır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun değil fakat markalar farklı sonuçta. Seri numaranın bir önemi yok bu durumda, ben aynısını aldı sandım başta markaya bakmadım onu sonradan gördüm. Ve uyuşmazlık yaşayan çok insan var ben bile yaşamıştım, kusura bakmayın tadınızı kaçırdıysam.

RAM'lerin yuvalarını değiştirmeyi deneyeceğim. Olmazsa iade edeceğim. Corsair Vengeance alırım herhalde.
RAM'lerin yuvalarını değiştirdim. Bu şekil test yapıyorum şu an. Herhangi bir donma yok şimdilik.
Yine dondu. Aldığım belleği iade edeceğim.

Hocam Ramı söktüğünüzde yine donuyormu denedinizmi içine baya SSD eklenmiş belki SSD lerden kaynaklıdır.

Hocam RAM'ı söktüğünüzde yine donuyor mu denediniz mi içine bayağı SSD eklenmiş belki SSD'lerden kaynaklıdır.

Hocam RAM'i çıkardım. Kendi RAM'i ile donmuyor. Zaten bu işe bulaşmadan önce de donmuyordu.
Şu an kendi RAM'iyle CPU-Z'de görünen 3. slotla oyun oynuyorum. Herhangi bir sorun yok. Yani slot da arızalı değilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…