Hocam seri numaraları tamamen farklı, siz aynı ram almamışsınız. Aynı marka almışsınız diyebiliriz. Tahminimce uyuşmazlıkla alakalı bu donma sorunlarınız. Şimdi önerebileceğim şey şu;

Aldığınız Ramleri iade edin ve laptopunuza ait olan "PART NUMBER" kopyalayıp google ye atıp aynısından tekrar satın alın. Ben sizin için buldum: Link Ve dediğim gibi sonda ki C8AT kısmı uyumlu olmayabilir çünkü tam RAM modelini bulmanız aşırı zor.

Siz Crucial belleğin yanına tamamen farklı bir marka takmışsınız SK Hynix marka veya tam tersini yaptınız. Fakat ACER bildiğim kadarı ile Crucial marka kullanıyor.
Farklı marka kullansa dahi problem olmaması lazım. Çünkü RAM'lerin XMP profili yok ikisi de JEDEC standartını kullanıyor.

Hocam seri numaraları tamamen farklı, siz aynı RAM almamışsınız. Aynı marka almamışsınız diyebiliriz. Tahminimce uyuşmazlıkla alakalı bu donma sorunlarınız. Şimdi önerebileceğim şey şu;

Aldığınız ramleri iade edin ve laptopunuza ait olan "part number" kopyalayıp Google'a atıp aynısından tekrar satın alın. Ben sizin için buldum: Link ve dediğim gibi sonda ki C8at kısmı uyumlu olmayabilir çünkü tam RAM modelini bulmanız aşırı zor.

Siz Crucial belleğin yanına tamamen farklı bir marka takmışsınız SK Hynix marka veya tam tersini yaptınız. Fakat Acer bildiğim kadarı ile Crucial marka kullanıyor.

Zaten sizin attığınız ilandaki RAM'i aldım. Satıcı bile birebir aynı. Üstte de yazdım zaten. İçinde gelen Ram crucial değil, SK Hynix

BIOS'tan SAGV ayarını kapatıp dener misin?

Hangisi hocam?
IMG_20240920_154616.webp
IMG_20240920_154610.webp
IMG_20240920_154603.webp
IMG_20240920_154555.webp
IMG_20240920_154545.webp

Tartışmayı sevmediğim için tekrar yorum yazmak istemedim. @MiniRayss
Bir şey öğrenmişsiniz ve onu mutlak doğru sanıyorsunuz ama onu da yanlış öğrenmişsiniz.
O bahsettiğiniz seri numaraları uyuşması meselesi aynı marka RAM'ler için sözkonusu olan bir durum farklı marka RAM'ler için değil.

Farklı marka RAMlerde DRAM'ın üreticisinin ve serisinin aynı olması uyumluluk şansını sadece artırır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tartışmayı sevmediğim için tekrar yorum yazmak istemedim. @MiniRayss
Bir şey öğrenmişsiniz ve onu mutlak doğru sanıyorsunuz ama onu da yanlış öğrenmişsiniz.
O bahsettiğiniz seri numaraları uyuşması meselesi aynı marka RAM için sözkonusu olan bir durum farklı marka RAM'ler için değil.
Sorun değil fakat markalar farklı sonuçta. Seri numaranın bir önemi yok bu durumda, ben aynısını aldı sandım başta markaya bakmadım onu sonradan gördüm. Ve uyuşmazlık yaşayan çok insan var ben bile yaşamıştım, kusura bakmayın tadınızı kaçırdıysam.

RAM'lerin yuvalarını değiştirmeyi deneyeceğim. Olmazsa iade edeceğim. Corsair Vengeance alırım herhalde.
RAM'lerin yuvalarını değiştirdim. Bu şekil test yapıyorum şu an. Herhangi bir donma yok şimdilik.
Yine dondu. Aldığım belleği iade edeceğim.

IMG_20240920_171813.webp

IMG_20240920_171810.webp

Hocam RAM'ı söktüğünüzde yine donuyor mu denediniz mi içine bayağı SSD eklenmiş belki SSD'lerden kaynaklıdır.

Hocam RAM'i çıkardım. Kendi RAM'i ile donmuyor. Zaten bu işe bulaşmadan önce de donmuyordu.
Şu an kendi RAM'iyle CPU-Z'de görünen 3. slotla oyun oynuyorum. Herhangi bir sorun yok. Yani slot da arızalı değilmiş.