mustafaaozk

Uzman
Cihaz
ACER NİTRO 5
Merhaba arkadaşlar. Benim Acer Nitro 5 an 515-57 laptopumun ekran kartı bozuldu. Kod 43 hatası veriyor tamirciye verdim yapamadı şimdi yeni monitör aldım ona bağlıyorum, ancak görüntü gelmiyor. Bu RTX 3060'a mı bağlı HDMI girişi UHD ile görüntü veremez miyim?

Keşke kurcalatmasaydınız. İstanbul'da yaşıyor iseniz size birini daha önerebilirim. Ekran kartı tamir etmişliği var. Ara sıra yapamadıkları da ortaya çıkabiliyor ama gerçekten dürüst çalışıyor ve çözüm üretiyor. Eğer tamir edemezse de "UMA" (ekran kartını tamamen devreden çıkartma işlemi) yaparız. Belki ekran kartınızı hayata döndürür. (Yaşandı.)

Bu RTX 3060'a mı bağlı HDMI girişi UHD ile görüntü veremez miyim?
Maalesef. En azından bendeki Acer Nitro 5 AN515-58 modeli (4060) öyleydi. Muhtemelen sizde de öyle. NVIDIA çalışmazsa HDMI görüntü vermeyebilir.

Keşke kurcalatmasaydınız. İstanbul'da yaşıyor iseniz size birini daha önerebilirim. Ekran kartı tamir etmişliği var. Ara sıra yapamadıkları da ortaya çıkabiliyor ama gerçekten dürüst çalışıyor ve çözüm üretiyor. Eğer tamir edemezse de "UMA" (ekran kartını tamamen devreden çıkartma işlemi) yaparız. Belki ekran kartınızı hayata döndürür. (yaşandı.)

Maalesef. En azından bendeki Acer Nitro 5 AN515-58 modeli (4060) öyleydi. Muhtemelen sizde de öyle. NVIDIA çalışmazsa HDMI görüntü vermeyebilir.

Tamirci şey dedi bu 3060'ın besleyici parçası bozulmuş. Birkaç parça denedi olması ailem kendi servise yolla dedi ancak garantisi vs yok zaten işlem görmüş olmazda onlar da direkt parça değişimi ister özel servis vs sizin tamirci gibi göndermek daha mantıklı.

Tamirci şey dedi bu 3060'ın besleyici parçası bozulmuş. Birkaç parça denedi olması ailem kendi servise yolla dedi ancak garantisi vs yok zaten işlem görmüş olmazda onlar da direkt parça değişimi ister özel servis vs sizin tamirci gibi göndermek daha mantıklı.
Daha önce tamircime kısa devre kaynaklı ekran kartı çalışmamaya başlayan Asus TUF Gaming A15 (2023) cihaz göndermiştim ve o da AMD Ryzen 7 + NVIDIA 4060 özelliklerine sahipti. Besleyicisinin yandığını söyleyerek kod:43 hatasını onardı. Sizde de bu durumun olma ihtimali var. Cihazın kendi garantisi de vardı ancak Asus anakart fiyatı olarak cihazın kendi fiyatını vermişti ve kullanıcı kaynaklı demişti. Eğer İstanbul'da iseniz şansınızı bir deneyin derim. (Geçen seneydi ve 4K ücret almıştı. Fiyatlar ne durumda bilmiyorum.)

Daha önce tamircime kısa devre kaynaklı ekran kartı çalışmamaya başlayan ASUS TUF Gaming A15 (2023) cihaz göndermiştim ve o da AMD Ryzen 7 + NVIDIA 4060 özelliklerine sahipti. Besleyicisinin yandığını söyleyerek kod: 43 hatasını onardı. Sizde de bu durumun olma ihtimali var. Cihazın kendi garantisi de vardı ancak ASUS anakart fiyatı olarak cihazın kendi fiyatını vermişti ve kullanıcı kaynaklı demişti. Eğer İstanbul'da iseniz şansınızı bir deneyin derim. (Geçen seneydi ve 4K ücret almıştı. Fiyatlar ne durumda bilmiyorum.)

Yok maalesef İstanbul da değilim ancak tamircin kargo ile kabul eder mi? Ona göre ailem ile konuşup sizin tamirciye de gönderebilirim.

Yok maalesef İstanbul da değilim ancak tamircin kargo ile kabul eder mi? Ona göre ailem ile konuşup sizin tamirciye de gönderebilirim.
Hem Techolay'dan müsade almalıyım hem de tamircim ile konuşmalıyım. Sizi biraz bekletmek istiyorum. Bazı önemli notları bırakıyorum:

1. Ürünü çalışır şekilde paketleyin ve video çekerek çalıştığını, kargoya verdiğinizi gösterin.
2. İçerisinde önemli veri varsa yedekleyin. (İşletim sistemine müdahele edilebilir. Yeniden kurulum gibi.)
3. Yaptırmaktan vazgeçmeniz durumunda arıza ücreti talep edebilir.
4. Tamirin başarısız olması durumunda sizden ücret "alınmayacak."
5. Kargo takip numarasını benimle paylaşın.
6. Cihazınız yüksek amper kullanan model. Adaptörü de gönderin. (Fiş kısmı ve başka aksesuara gerek yok.)
7. Ürünün faturasını göndermeyin.
8. Ürünün seri numarasını not edin.

Sizi biraz bekleteceğim. Konuyu takip edin.

Sanırım sana bilgiler ulaştı. Lütfen bana videoları da ulaştırmayı unutma. Cihaz ilgili firmaya ulaşınca ben de takipçi olacağım.

Son düzenleme: