Durduk yere imlecin yanında mavi halka dönüyor. Normal gibi gelebilir ancak çok sık olmaya başladı. Böyle 10-15 saniye sürüyor. 1.8.9 Minecraft'ta bile anlık droplar giriyor. Acaba mining virüsü falan mı? Malwerebytes ile taratıyorum bir şey çıkmıyor. AdwCleaner yükledim yine bir şey yok. Bu donanımsal mı veya çok gizli bir virüs mü var? Gıcık ediyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Durduk yere imlecin yanında mavi halka dönüyor. Normal gibi gelebilir ancak çok sık olmaya başladı. Böyle 10-15 saniye sürüyor. 1.8.9 Minecraft'ta bile anlık droplar giriyor. Acaba mining virüsü falan mı? Malwerebytes ile taratıyorum bir şey çıkmıyor. AdwCleaner yükledim yine bir şey yok. Bu donanımsal mı veya çok gizli bir virüs mü var? Gıcık ediyor.
RAM'iniz kaç GB? Diskinizin markası modeli ne? İşlemciniz ne? Ekran kartınız ne?
RAM'iniz kaç GB? Diskinizin markası modeli ne? İşlemciniz ne? Ekran kartınız ne?
RAM: 16 GB tek slot (yükselteceğim). SSD: 512 GB Samsung PM9A1 işlemci: Core i5 12500H ekran kartı: RTX 4050 6 GB sistem: Windows 11 LTSC.
@20951, Görev Yöneticisi'ni açıp arka planda çalışan programları buraya atman lazım.
biraz fazla oldu ama
Dosya Ekleri
RAM: 16 GB tek slot (yükselteceğim). SSD: 512 GB Samsung PM9A1 işlemci: Core i5 12500H ekran kartı: RTX 4050 6 GB sistem: Windows 11 LTSC.
Eki Görüntüle 172760Eki Görüntüle 172761Eki Görüntüle 172763Eki Görüntüle 172764Eki Görüntüle 172765Eki Görüntüle 172766Eki Görüntüle 172767Eki Görüntüle 172768Eki Görüntüle 172769Eki Görüntüle 172773
Biraz fazla oldu ama![]()
Bahsettiğin anlık droplar ısı kaynaklı işlemcinin/ekran kartının kendini kısıtlamasından dolayı olabilir, sıcaklık değerlerini hw info yazılımı ile kontrol edebilir misin? Hem yükteyken hem boştayken sıcaklık değerlerini paylaş. Eğer sıcaklık değerleri normalse(boşta 40-45°, yükte 70-75°) sorun SSD üzerinde veya RAM'de olabilir, eğer sıcaklık değerleri normalse şu adımlara geçebilirsin.
DDU ile driverları kaldırıp yeniden kur, driverları kaldırırken güvenli modda başlat PC'yi(sol Shift basılı tutarak Windows menüsünden yeniden başlat seçeneğine tıkla, gelişmiş seçeneklerde başlangıç ayarlarını değiştir seçeneğini seçip güvenli modda başlat)
SSD sağlığını kontrol et: CrystalDiskInfo ile sağlığa bak, herhangi kritik hata/bozuk sektör varsa SSD arızalıdır.
RAM testi yap: Memtest86 indirip RAM'ini test et.(30 dk yeterlidir)
Eğer yukarıdaki adımlardan hiçbirinde sorun çıkmazsa sorun muhtemelen Windows'tan kaynaklanıyor, temiz kurulumla çözebilirsin.
Bahsettiğin anlık droplar ısı kaynaklı işlemcinin/ekran kartının kendini kısıtlamasından dolayı olabilir, sıcaklık değerlerini hw info yazılımı ile kontrol edebilir misin? Hem yükteyken hem boştayken sıcaklık değerlerini paylaş. Eğer sıcaklık değerleri normalse(boşta 40-45°, yükte 70-75°) sorun SSD üzerinde veya RAM'de olabilir, eğer sıcaklık değerleri normalse şu adımlara geçebilirsin.
DDU ile driverları kaldırıp yeniden kur, driverları kaldırırken güvenli modda başlat PC'yi(sol Shift basılı tutarak Windows menüsünden yeniden başlat seçeneğine tıkla, gelişmiş seçeneklerde başlangıç ayarlarını değiştir seçeneğini seçip güvenli modda başlat)
SSD sağlığını kontrol et: CrystalDiskInfo ile sağlığa bak, herhangi kritik hata/bozuk sektör varsa SSD arızalıdır.
Eğer yukarıdaki adımlardan hiçbirinde sorun çıkmazsa sorun muhtemelen Windows'tan kaynaklanıyor, temiz kurulumla çözebilirsin.
Isınma yok. Bunlrı bir deneyeceğim ama imlecin yanında hep mavi halka dönüyor.
Ne alaka bilmiyorum DDU ile driver sildiğimde bellek kullanımı düştü. Mavi halkayı da görmedim. Tekrar başlarsa yazarım.
Son düzenleme:
Cengiz
Uzman
Eki Görüntüle 172760Eki Görüntüle 172761Eki Görüntüle 172763Eki Görüntüle 172764Eki Görüntüle 172765Eki Görüntüle 172766Eki Görüntüle 172767Eki Görüntüle 172768Eki Görüntüle 172769Eki Görüntüle 172773
Biraz fazla oldu ama![]()
@20951, burada çalışan şeylerde problem yok ve dediğinize göre sorun düzelmiş, muhtemelen ekran kartı ile alakalıydı.
Düzelmedi. Ama format da atmak istemiyorum çok yedeklenecek şey var.@20951, burada çalışan şeylerde problem yok ve dediğinize göre sorun düzelmiş, muhtemelen ekran kartı ile alakalıydı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet