Eki Görüntüle 259986

Hocam fanları ve içini temizledim fakat "WASD" tarafındaki fanın dönerken sürtünme ve klavyeyi titretme olayı hala geçmedi acaba fanda mı bir sorun var oyun oynarken rahatsız edecek derecede zorlanıyor gibi dönüyor bu da klavyeyi titretiyor sağdaki fanda bir problem yok.
Fana zarar mi verdin? O fanlara bakmak lazim bazi fanlar yerinden cikiyor yaglanması gerekiyor. Nitro 16'yi bilmiyorum fanı ne sekilde tasarlandigini. Fakat sana soyle bir oneri vereyim. Anlasilan sen anlamiyorsun bu isten bundan dolayi kucuk hatadan dolayi bilgisayarini çöp etmek yerine bilgisayarciya ver ve termal macunu vs. her seyini temizlesin. Bilgisayarci yok ise servisine gönder. Kendin yapmaya kalkma guzelim laptobu haşat edeceksin gibi gozukuyor.

Aynı modele sahibim. Bu fanların titreşim yapması normal ama en üst hızlarda, dikkat edilirse çok ufak hissediliyor. Bakım öncesi kış vakti acayip bir ses geliyordu sol fandan (işlemci) lakin bir hafta sonra durduk yere geçti. Cihazda sıvı-metal var, dikkat edilmesi gerek çünkü soğutma bloğuyla tepkimeye girmiş olabilir. Benimkinde iz bıraktı ama ellemedim, araştırdığıma göre sadece alaşımmış ve sökülebilirmiş ama başaramadım. Thermalright Heilos V2 kullandım, Linux rahat bir işletim sistem olması dolayı bu havalarda bile boşta 30-35 derece, günlük işlerde Max 50-55 derece gördüm ve fanlardan hâlen ses çıkmıyor. Oyunlarda performans modunda Max 70-75 derece, turboda 60-65 derece gördüm (klimasız normal ev ortamı).