Acer Nitro AN515-58 fanları 2400 RPM'lerin altına düşmüyor

cuneeyt

Çalışkan
Cihaz
ACER NITRO 5 AN515-58
Bilgisayarıma format attığımdan beri fanlarımı sessize aldığımda 2300-2400 RPM'lerin altına asla düşmüyor. Hep sesli çalışıyor. Önceden böyle bir durum yoktu, hatta 1500 lere bile düşer hiç ses çıkarmazdı. Tüm driverlarimin güncel oldugunu düşünüyorum hepsini teker teker güncelledim vs., eğer güncel olmayan varsa da hangi driverdan kaynaklıdır? Veya driverla mı alakalıdır?

Cihaz yük altında gibi. Arkada neler açık veya neler yapılıyor?

Cihaz yük altında gibi. Arkada neler açık veya neler yapılıyor?
Hocam cihaz boş durumdayken de 2300 lerin altına düşmüyor RPM. Formattan önce oyun ortasındayken bile sessize alıp RPM'leri çok aşağı çekebiliyordum.

Hocam cihaz boş durumdayken de 2300 lerin altına düşmüyor RPM. Formattan önce oyun ortasındayken bile sessize alıp RPM'leri çok aşağı çekebiliyordum.
Cihaz önceden pilde mi dediğiniz devir saatlerine düşüyordu yoksa pilde olmadan dışarıda vesaire mi?

Cihaz önceden pilde mi dediğiniz devir saatlerine düşüyordu yoksa pilde olmadan dışarıda vesaire mi?

Şarjda olup olmaması fark etmiyordu. Bilgisayar kendisi açılırken eskiden çalışmayan fanlar şimdi çalıştığı andan itibaren 2300 rpmlerle başlıyor.

Şarjda olup olmaması fark etmiyordu. Bilgisayar kendisi açılırken eskiden çalışmayan fanlar şimdi çalıştığı andan itibaren 2300 rpmlerle başlıyor.
Ortam sıcaklığı etkisi olabilir. Laptop şarjda daha cok ısınır cunku kendi performans kilidini açar daha cok watt tuketir.

Ortam sıcaklığı etkisi olabilir. Laptop şarjda daha cok ısınır cunku kendi performans kilidini açar daha cok watt tuketir.
Hocam fark etmiyordu mekan vs. zaten nitrosense uygulamasından RPM'leri zorla düşürebilirim fakat düşmüyor dediğim gibi.

İşlemci sıcaklığından kaynaklı muhtemelen. 67-70 derecede 1800 rpm dönmez.

Hocam boşta da aynı bu şekilde hızda dönüyor.
Boşta kaç derece peki?

Ayrık gpu özelliği açıksa onu kapatabilirsiniz, cihazın altı hava almıyorsa onu havalandırabilirsiniz, Windows güç modu performansdaysa dengeliye çekebilirsiniz.

Ayrıca arka planda Nitrosense açıksa açık bırakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…