cuneeyt

Çalışkan
Cihaz
ACER NITRO 5 AN515-58
Bilgisayarıma format attığımdan beri fanlarımı sessize aldığımda 2300-2400 RPM'lerin altına asla düşmüyor. Hep sesli çalışıyor. Önceden böyle bir durum yoktu, hatta 1500 lere bile düşer hiç ses çıkarmazdı. Tüm driverlarimin güncel oldugunu düşünüyorum hepsini teker teker güncelledim vs., eğer güncel olmayan varsa da hangi driverdan kaynaklıdır? Veya driverla mı alakalıdır?

1750430807812.webp

Bilgisayarıma format attığımdan beri fanlarımı sessize aldığımda 2300-2400 RPM'lerin altına asla düşmüyor. Hep sesli çalışıyor. Önceden böyle bir durum yoktu, hatta 1500 lere bile düşer hiç ses çıkarmazdı. Tüm driverlarimin güncel oldugunu düşünüyorum hepsini teker teker güncelledim vs., eğer güncel olmayan varsa da hangi driverdan kaynaklıdır? Veya driverla mı alakalıdır?

Eki Görüntüle 156127
Cihaz yük altında gibi. Arkada neler açık veya neler yapılıyor?

Şarjda olup olmaması fark etmiyordu. Bilgisayar kendisi açılırken eskiden çalışmayan fanlar şimdi çalıştığı andan itibaren 2300 rpmlerle başlıyor.
Ortam sıcaklığı etkisi olabilir. Laptop şarjda daha cok ısınır cunku kendi performans kilidini açar daha cok watt tuketir.

Eki Görüntüle 156127.
İşlemci sıcaklığından kaynaklı muhtemelen. 67-70 derecede 1800 rpm dönmez.

Hocam boşta da aynı bu şekilde hızda dönüyor.
Boşta kaç derece peki?

Ayrık gpu özelliği açıksa onu kapatabilirsiniz, cihazın altı hava almıyorsa onu havalandırabilirsiniz, Windows güç modu performansdaysa dengeliye çekebilirsiniz.

Ayrıca arka planda Nitrosense açıksa açık bırakmayın.