Boşta kaç derece peki?

Ayrık gpu özelliği açıksa onu kapatabilirsiniz, cihazın altı hava almıyorsa onu havalandırabilirsiniz, Windows güç modu performansdaysa dengeliye çekebilirsiniz.

Ayrıca arka planda Nitrosense açıksa açık bırakmayın.
1750432020573.webp

Evet hocam bilerek nitro sense i kapatıyorum birkaç kişi önermemişti. Şimdi test etmek vs. amaçlı gösteriyorum. Güç modu performans'da fakat önceden performans'da bile olsa bu rpmler cok daha aşağı inebiliyordu. Şu şekilde inceleyebilirsiniz HWMonitor + NitroSense karşılaştırması.

Eki Görüntüle 156142
Evet hocam bilerek nitro sense i kapatıyorum birkaç kişi önermemişti. Şimdi test etmek vs. amaçlı gösteriyorum. Güç modu performans'da fakat önceden performans'da bile olsa bu rpmler cok daha aşağı inebiliyordu. Şu şekilde inceleyebilirsiniz HWMonitor + NitroSense karşılaştırması.
Açıkcası bu sıcaklıklarda bu laptop düşük rpm çalışmaz gibi. Ayrık gpu açıksa kapatın.

İşlemciyi 48 derece altında sabit tutarsanız güzel olur.

Açıkcası bu sıcaklıklarda bu laptop düşük rpm çalışmaz gibi. Ayrık gpu açıksa kapatın.

Ayrık GPU ne oluyor hocam? Nasıl kapanır ve etkisi ne olur vs.
Hocam laptoplarda bu sıcaklıklar normal değil mi aslında daha da düşük oluyor nitro sense yokken en boşta 43 dereceleri de görmüştüm.

Hocam ekleme olarak

Bu linkte belirtmişler 3060 altı serilerde ayrık gpu bulunmuyor diye yanlış anlamadıysam. Benim bilgisayarımda RTX 3050 Ti var.
O linki de bir inceleyebilir misiniz yoksa ben mi yanlış anlamışım acaba?

Ayrık GPU ne oluyor hocam? Nasıl kapanır ve etkisi ne olur vs.
Hocam laptoplarda bu sıcaklıklar normal değil mi aslında daha da düşük oluyor nitro sense yokken en boşta 43 dereceleri de görmüştüm.

Hocam ekleme olarak

Bu linkte belirtmişler 3060 altı serilerde ayrık gpu bulunmuyor diye yanlış anlamadıysam. Benim bilgisayarımda RTX 3050 Ti var.
O linki de bir inceleyebilir misiniz yoksa ben mi yanlış anlamışım acaba?
Evet, 3050 Ti ise muhtemelen bulunmuyordu. Laptopda bu sıcaklıklar anormal değil fakat siz düşük fan rpmi istemektesiniz. Bu o fan rpmini bu sıcaklıklarla elde etmeniz zor. Cihazın macunu değişmediyse onu değiştirin isterseniz.