barış55 2

Becerikli
Yer
Ankara
Selam sosyal, üniversiteye gideceğim ve masaüstü hayallerim çöpe gitti. Bütçe olarak da aşağı inmem gerektiğini düşündüm. Laptoplar hakkında pek bilgim yok. 2060 kullandım bir yıl falan, güzel. 1080p için ideal, 2K üç beş oyuna bağlı. İlk gözüme çarpan model bu, nasıl?

Screenshot_20260722_195751_Hepsiburada.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@barış55, Selamlar. Normal 16 serisi alınabilir ancak V15,V16 serilerinden uzak durulmalı. Genel anlamda problemli oluyorlar. Bütçeyi biraz daha çıkartıp A16 almaya bakın. Ryzen 7 260 fazlasıyla tatmin edecektir. Onun dışında F16 cihazlar da bakılabilir.

Bölümünüz nedir, ona göre tercihimizi değiştirebiliriz.

Selam sosyal, üniversiteye gideceğim ve masaüstü hayallerim çöpe gitti. Bütçe olarak da aşağı inmem gerektiğini düşündüm. Laptoplar hakkında pek bilgim yok. 2060 kullandım bir yıl falan, güzel. 1080p için ideal, 2K üç beş oyuna bağlı. İlk gözüme çarpan model bu, nasıl?

Eki Görüntüle 267853

57 bin TL'ye RTX 5070 için fiyatı gayet iyi. Yalnız ekran kartı 95W ve cihaz 2,4 kg; üniversitede sürekli taşıyacaksanız bunu göz önünde bulundurun. 16 GB RAM'i ileride 32 GB'a yükseltirseniz uzun süre rahat götürür, bence alınabilir. (Tabii en son siz vereceksiniz elbet.)

57 bin TL'ye RTX 5070 için fiyatı gayet iyi. Yalnız ekran kartı 95W ve cihaz 2,4 kg; üniversitede sürekli taşıyacaksanız bunu göz önünde bulundurun. 16 GB RAM'i ileride 32 GB'a yükseltirseniz uzun süre rahat götürür, bence alınabilir. (Tabii en son siz vereceksiniz elbet.)
Sıcak değerleri ne durumda acaba, bir bilginiz var mı?

Bu model özelinde sıcaklık testine rastlamadım hocam. İndirim bugün forumda paylaşılınca fiyat ve donanımına bakarak yorum yaptım; sıcaklık konusunda net konuşmak için detaylı incelemeleri araştırmak gerekir.

Ben de modeli çok beğendim ama AI'a sorduğumda sıcak değerlerinin aşırı yüksek olduğunu söyledi. Canlı bir testi vesaire var mı? Bakabileceğimiz vesaire.

@barış55, selam. Normal 16 serisi alınabilir ancak V15, V16 serilerinden uzak durulmalı. Genel anlamda problemli oluyorlar. Bütçeyi biraz daha çıkartıp A16 almaya bakın. Ryzen 7 260 fazlasıyla tatmin edecektir. Onun dışında F16 cihazlar da bakılabilir.

Bölümünüz nedir, ona göre tercihimizi değiştirebiliriz.

Elektrik elektronik sorunsuz cihaz daha önemli bütçe 70 küsurlere kadar çekerim ilk bunu gördüm attım ne önerirsin?

57 bin TL'ye RTX 5070 için fiyatı gayet iyi. Yalnız ekran kartı 95W ve cihaz 2,4 kg; üniversitede sürekli taşıyacaksanız bunu göz önünde bulundurun. 16 GB RAM'i ileride 32 GB'a yükseltirseniz uzun süre rahat götürür, bence alınabilir. (tabii en son siz vereceksiniz elbet.)

Evet, 32 GB RAM yaparım. Muhtemelen ağırlık olarak da beni yormaz ve ağır olması, sanırım iyi soğutma bloğu da daha ağırdır diye bir mantık yürütüyorum.

Ben de modeli çok beğendim ama AI'a sorduğumda sıcak değerlerinin aşırı yüksek olduğunu söyledi. Canlı bir testi vesaire var mı? Bakabileceğimiz vesaire.

Bilmiyorum, testleri vs. hiç bakmadım. Gördüm, F/P ürüne benziyor, bilgim de yoktu. Hemen buraya geldim ama ısınma sorunu biraz üzer. Fanları çok sesli çalışır, soğutmak için sanırım.

Özelleştirilme seçeneği oluyor mu laptop da 500GB yetersiz 2TB M.2 + 16 RAM alır takarım bunu not aldım.