Çözüldü Acer Nitro V15’te BIOS’a girince R7 7735HS 90 dereceye çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rozmellion

Gelişen
Merhabalar. Bugün aldığım Acer Nitro V15 laptopta, BIOS menüsüne girdiğimde Ryzen 7 7735HS işlemcisi aşırı ısınmaya başlıyor. 85-90 derecelerde geziyor ve 90 dereceyi gördüğünde, zaten sesli çalışan fan daha da sesli çalışarak dereceyi düşürüyor. Bu sayede 90 dereceyi aşmıyor, ancak sadece BIOS menüsünde olan bir laptopun bu kadar ısınması çok absürt.

Laptop şu an FreeDOS ve normal şekilde açtığımda sanırım bu kadar ısınmıyor, çünkü fanı sessiz çalışıyor. Sadece BIOS menüsünde olduğu ve normal açtığımda ısınma sorunu olmadığı için, belki BIOS yazılımı optimize değildir diyerek kendimi rahatlatıyorum.

Bu konuda fikriniz varsa eğer, yardımcı olmanızdan memnun olurum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer işletim sisteminde bu kadar ısınmıyorsa endişe edecek bir durum yok. Ayrıca:

Eğer işletim sisteminde bu kadar ısınmıyorsa endişe edecek bir durum yok. Ayrıca:

Çözüm

Henüz işletim sistemi yüklemedim ancak dediğim gibi BIOS menüsünde 85-90 dereceleri görürken normal (herhangi bir işletim sistemi olmadan) çalıştırdığımda fanların yüksek sesle çalışmamasından çıkarım yaparak ısınmadığını söyleyebilirim. İşlemciye denk gelen kısımda da elle hissedilir bir ısı olmuyor.

@rozmellion, bende de aynı durum mevcut Acer Nitro 5 kullanıcısıyım. Isınır.
Peki sizde bir sorun oluşturdu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…