Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alicetin 1

Üyecik
Kolay gelsin. Bu cihaza sahibim ve şu an 135 Watt'lık güç kaynağı (adaptör) ile kullanıyorum. Fakat cihazda hem çift SSD hem de çift RAM takılı; oyunlarda ekran kartı ve işlemci vadedilen güç düzeylerine çıkmıyor. Ek olarak adaptör 135 Watt olmasına karşın 140 Watt gibi güç değerlerine ulaşıyor. 180 Watt'lık uyumlu bir adaptöre geçmek sizce mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@alicetin, Vadedilen güç düzeyleri nedir? V15 cihazlar sektör standartlarına göre oldukça düşük geliyor çünkü. Mesela, 140W 4060 varken 75W 4060 koyuyorlardı eskiden.

Uyumlu bir 180 Watt adaptöre geçilebilir ancak tam cihazınızı bilmem gerek. ANV15-41 orası tamam, asıl belirleyici olan ondan sonra gelen kısım.
@alicetin, Vadedilen güç düzeyleri nedir? V15 cihazlar sektör standartlarına göre oldukça düşük geliyor çünkü. Mesela, 140W 4060 varken 75W 4060 koyuyorlardı eskiden.

Uyumlu bir 180 Watt adaptöre geçilebilir ancak tam cihazınızı bilmem gerek. ANV15-41 orası tamam, asıl belirleyici olan ondan sonra gelen kısım.

Çözüm
Kolay gelsin. Bu cihaza sahibim ve şu an 135 Watt'lık güç kaynağı (adaptör) ile kullanıyorum. Fakat cihazda hem çift SSD hem de çift RAM takılı; oyunlarda ekran kartı ve işlemci vadedilen güç düzeylerine çıkmıyor. Ek olarak adaptör 135 watt olmasına karşın 140 watt gibi güç değerlerine ulaşıyor. 180 Watt'lık uyumlu bir adaptöre geçmek sizce mantıklı mı?
Mantıklı çünkü çift RAM ve çift SSD'ler üreticinin varsayılan yapılandırmasına göre daha fazla enerji çeker. Mevcut 135 Watt'lık adaptör sistemin maksimum yük altında ihtiyaç duyduğu gücü üretemez. Bu yüzden bence mantıklı hocam.

Şuanda yaşanan durum şöyle açıkçası cihazla beraber bir oyuna girdiğimde işlemci 45 - 55 watt arası oluyor (ryzen 7 7735hs ) rtx 4060 (75w) ise oyun esnasında kendini 50 watta tutuyor bu durumda prizden alınan anlık güç ise 140 watt ı buluyor. ve hale ekran karının çıkabiliceği değerler bulunuyor fanlar tam yüke bindiğinde ise bu defa işlemci eksik wattan kaynaklı olarak galiba 30 watta sabitliyor kendini . Bu işlemler sırasında hala 140 watt güç tüketimini görüyorum 135 wattlık adaptörden.

Mantıklı çünkü çift RAM ve çift SSD'ler üreticinin varsayılan yapılandırmasına göre daha fazla enerji çeker. Mevcut 135 Watt'lık adaptör sistemin maksimum yük altında ihtiyaç duyduğu gücü üretemez. Bu yüzden bence mantıklı hocam.
benim buradaki niyetim genel fikirleri toplayrak benim gibi bir duruma düşmüş diğer kullanıcılarında faydalanması bazı modellerde yaşandığına dair sadece söylenti olarak kalmış net bir konu başlıüğı vb göremedim hem türk hemde yabancı forumlarda

@alicetin, Basit matematik yapalım. 75+55 = 130, sizdeki adaptör 135-140W zaten. Neyine yetecek sistemin. Daha arkada ekran, klavye aydınlatması, FAN'lar gibi diğer donanımların çektiği elektrikte var. Bunlar işin içine girdiği zaman 180W adaptör istek değil ihtiyaç konumuna geliyor.

@talongod İşlemci, diğer bileşenlere elektrik ayırabilmek için kendi watt değerini genelde 30'a, bazı ekstrem durumlarda ise 20'ye sabitliyor. Bu işlemciyi tek başına teste soktuğumda 65 watt TGP değerini aldım ben ama oyun gibi tam güç istemeyen şeylerde bu değeri görmemesi olağan bir şey. Ek olarak, benim gibi durum yaşayan diğer kişiler için bu olayın @Recep Baltaş sizin kanalınızda en azından bir inceleme konusu olmasını isterim. Ben bu işin üzerine düştüğümden, fark ettiğim bir konu oldu açıkçası.

Son düzenleme: