Salih445

Çalışkan

Bu dizüstünü yeni aldım. Takılma problemlerim var. Windows 10 sıfır temiz kurulum yaptım. Fena değildi ama arada uygulama açarken özellikle fareye çift tıklayınca anlık ekran donuyor sonra düzeliyordu. NitroSense 10 desteğini kaldırmış ben de 11 yükledim, 11'de daha beter takılma var. Yani ara ara geliyor bazen normal çalışırken bir şey açayım diyorum anlık takılma oluyor, hatta bu yazıyı yazarken bile %5'lik kısmında yazılar 1 saniye sonra geldi. Sürücüleri sitesinden indirdim, özellikle chipset sürücüsünü.

Bu sorunun sebebi nedir? İnsana çok rahatsızlık veriyor, sanki 2010 yılından kalma cihaz kullanıyorum gibi hissettiriyor. Oyunlarda problem yok. Tahminim bu Ryzen'in ekran kartından kaynaklı bir şey olabilir ama nasıl çözeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10da amdnin sayfasından da acerin sayfasından da chipset sürücüsünü indirsem bir fark yaratmıyordu, lakin 11de amdnin kendi güncel sürücüsü şuan 90% civarı sorunumu çözdü sanırım. Güncelleme eklerim buraya, 1 2 gün geçsin bakalım belli olur.

95% yok diyebilirim, lakin bazen windows bildirim sekmesini açarken filan oldu. 100% sonuca ulaşamadım ama rahatsız etme seviyesini geçti. Windows 11 + Güncel AMD driver ile bu hale geldi.

Takılmalar ara ara geliyor, her şeyi güncellememe rağmen sorun devam etmekte. BIOS'ta PCI express configuraiton ayarı power saving'teydi. Performance yaptım, hissedilir derece artış oldu, keşke komple AMD'yi devre dışı bırakabilecek ayar olsaydı. Bulamadım.

Eskiden ryzen 5600h kullanırken gayet iyiydi, bu yeni 7735hs'yi de ona güvenerek almıştım, var bir sıkıntı da çözemedim.

yeni bios sürümü yayınlanmış güncelledim, bundan önceki sorunlu sürümü siteden komple kaldırmışlar. format attım, çift kanal ram kullanıyorum, şu an takılma yok gibi.

Son düzenleme: