Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda laptop alacağım. 35k gibi bir bütçem var. Bu bütçede RTX 4060'lı bir model düşünüyordum fakat sorunlu olmayan model yok. Ben de 4050 almayı düşünüyorum. Sorunsuz bir 4060'lı model düşerse onu düşünürüm fakat şu anlık yok. Sizce hangi model daha mantıklı? Acer Nitro V16'da 85W, F16'da 140W TDP'lik GPU bulunuyor. Fakat 4050 için 85W da yeterli diyorlar. Sadece render alırken 85W ile 140W arasındaki fark oluyormuş. Okuduklarıma göre V16'da ısınma sorunu yok. F16'nın incelemelerini hiç görmedim.

Ben olsam bu ikisi arasında Acer Nitro V16’yı tercih ederdim, Reddit ve başka formları araştırdım.
Neden dersen;
  • Nitro V16’da Ryzen 5 8645HS var, performans olarak çok güçlü. Üstüne bir de 32 GB RAM ile geliyor, bu fiyat bandında baya avantaj.
  • RTX 4050’nin 85W TGP versiyonu var ama oyunlarda ciddi bir fark yaratmıyor, sadece uzun render işlerindeyken 140W’lık versiyon biraz öne geçiyor.
  • Isınma sorunu da pek yok deniyor, tek dezavantajı fanlar biraz sesli çalışıyor ama soğutma iyi iş yapıyor.

Öte yandan TUF F16 da güzel cihaz:
  • 140W TGP, MUX switch, G-Sync gibi oyun için ekstra özellikleri var.
  • Kasa daha sağlam, Thunderbolt 4 falan var, ama RAM 16 GB ve fiyatı daha yüksek oluyor eğer 32 GB RAM upgrade edersen.
  • İncelemelerde bazen “çok ısınıyor” ya da “fan sesi az ama kasa sıcak” tarzı yorumlar da gördüm.

Bence eğer çok sık render vs. yapmayacaksan, Nitro V16 fiyat/performans olarak daha mantıklı.
Zaten 32 GB RAM ile direkt kullanıma hazır, sonradan upgrade derdin yok.
TUF biraz daha "premium" ama o farka değecek kadar ekstra sunuyor mu tartışılır.

Ben olsam şu anki kurda ve bütçeyle Nitro V16 alır geçerdim.

Oyun için nasıl uygun bir cihaz değil? Core Ultra 5 210H yapay zeka destekli işlemcisi, RTX 4050 ekran kartı var.
4050 kaç Watt? Bu tarz laptoplar soğutma performansından ziyade sessizlik, mobilite üzerine geliştirilmiş laptoplardır.

Sadece 7. Dakikaya bakın. Bu soğutma tasarımıyla neyin oyunu? Videodaki model I5 12450H, 3050 modeli. Bu modelle mukayese edebilirsiniz. Oyun testlerinde CPU sıcaklığına ve GPU'nun watt değerlerine bak. Vivobook serisi günlük kullanım üzerine geliştirilmiş ürünlerdir.

Son düzenleme: